Caraş-Severin, Romania

CORNEREVA – Spre bucuria locuitorilor din micuțul cătun situat la peste 1000 de metri altitudine, piloți, medici, asistenți și voluntari au făcut un gest de suflet în pragul iernii!

Piloţii IGAv de la Caransebeș, medicul Dana Paica din cadrul Asociaţiei Profilaxis Timişoara, un asistent medical și numeroși voluntari continuă să deruleze proiectul inițiat de Comanderia Eugeniu de Savoya din Timişoara, ONG care ajută oamenii izolaţi din satul Ineleţ, comuna Cornereva.

„Marți, la școala din Ineleț s-au recoltat analize de sânge locuitorilor, probele fiind transportate de urgență cu elicopterul MAI la Sinevo Timișoara; au fost donate alimente, s-a montat mobilier, au fost finalizate instalațiile electrice, s-au executat pereți despărțitori și s-au montat uși și instalații sanitare. Asta a rămas ieri în urma noastră în vârf de munte. Pe scurt, au făcut toate acestea 2 cadre medicale, 4 membri ai echipajului elicopterului MAI, 3 electricieni, 5 tâmplari, 4 constructori, 2 instalatori și 2 muncitori, adică 22 de persoane în total, sprjinite de 1 elicopter și 11 ATV-uri”, ne-a declarat comandorul Ciprian Rusu, comandantul Unității Speciale de Aviație de la Caransebeș.

Zborul a fost autorizat cu sprijinul Prefecturii Caraş-Severin, prefectul Ioan Dragomir numărându-se şi printre cei care au donat alimente. Aproape 80 de persoane, printre care şi mai mulți copii, trăiesc la Ineleț, acolo unde se poate ajunge doar pe nişte scări de lemn montate pe versantul muntelui, fără a beneficia de condițiile civilizaţiei moderne.

JCS-Nina Curiţa