La Ineleț a venit elicopterul cu oameni buni - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CORNEREVA – Spre bucuria locuitorilor din micuțul cătun situat la peste 1000 de metri altitudine, piloți, medici, asistenți și voluntari au făcut un gest de suflet în pragul iernii!

Piloţii IGAv de la Caransebeș, medicul Dana Paica din cadrul Asociaţiei Profilaxis Timişoara, un asistent medical și numeroși voluntari continuă să deruleze proiectul inițiat de Comanderia Eugeniu de Savoya din Timişoara, ONG care ajută oamenii izolaţi din satul Ineleţ, comuna Cornereva.

„Marți, la școala din Ineleț s-au recoltat analize de sânge locuitorilor, probele fiind transportate de urgență cu elicopterul MAI la Sinevo Timișoara; au fost donate alimente, s-a montat mobilier, au fost finalizate instalațiile electrice, s-au executat pereți despărțitori și s-au montat uși și instalații sanitare. Asta a rămas ieri în urma noastră în vârf de munte. Pe scurt, au făcut toate acestea 2 cadre medicale, 4 membri ai echipajului elicopterului MAI, 3 electricieni, 5 tâmplari, 4 constructori, 2 instalatori și 2 muncitori, adică 22 de persoane în total, sprjinite de 1 elicopter și 11 ATV-uri”, ne-a declarat comandorul Ciprian Rusu, comandantul Unității Speciale de Aviație de la Caransebeș.

Zborul a fost autorizat cu sprijinul Prefecturii Caraş-Severin, prefectul Ioan Dragomir numărându-se şi printre cei care au donat alimente. Aproape 80 de persoane, printre care şi mai mulți copii, trăiesc la Ineleț, acolo unde se poate ajunge doar pe nişte scări de lemn montate pe versantul muntelui, fără a beneficia de condițiile civilizaţiei moderne.

JCS-Nina Curiţa

4 Comentarii

 1. Felicitări tuturor celor implicați în acest minunat proiect!
  P. S. Prefectul a făcut donația din fonduri personale sau din stransura model campanie electorala PSD? Aceasta este întrebarea…

 2. Ponoran Draga Reply

  Felicitari celor implicati pentru a imbunatatii viata acelor oameni.

 3. Cu o mare emotie am citit acest articol . Felicitari DISTINSILOR OASPETI , felicitari cadrelor medicale care si-au facut un frumos obicei , obicei ramas din strabuni – OBICEIUL DE A FACE BINE OAMENILOR , bine care li se va intoarce lor si famiilor lor .Felicitari Domnului Prefect indiferent al cui este , Felicitari comunitatii locale care stiu de fiecare data cum sa-si trateze GOSTII .TUTUROR , ACUM IN PREAJMA SARBATORILOR DE IARNA , LE TRANSMITEM TOATE URARILE DE BINE , SARBATORI FERICITE IN SANATATE .DOAMNE AJUTA TUTUROR

 4. Olimpia Rostescu-Blidaru Reply

  Felicitări oamenilor inimoși,care în pragul sărbătorilor iernii ce se apropie,s-au gândit să facă ,,o faptă bună „semenilor lor,ce-și duc traiul departe de civilizație,într-un mediu natural,frumos,dar greu de trăit!
  Faptele acestora nu vor fi în zadar…li se va întoarce răsplata strădaniei lor,când nici nu se vor aștepta…
  ,,Bine faci,bine găsești!”,zice o vorbă din popor…
  Multă,multă sănătate și numai bucurii,tuturor!

Adaugă comentariu