Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Acum lucrurile se schimbă! Serviciul Salvamont-Salvaspeo va avea doi salvatori în plus, unul pentru zona Muntele Mic, o zonă solicitantă din punct de vedere al evenimentelor periculoase, și unul pentru zona Băile Herculane!

Consilierii judeţeni au votat la ultima şedinţă a forului decizional înfiinţarea Serviciului Salvamont-Salvaspeo Caraş-Severin. Discuţiile pe subiect au fost multe. Fostul vicepreşedinte Flavius Nedelcea i-a spus preşedintelui Romeo Dunca că „noi am avut Serviciu Salvamont, unul acreditat. L-am desfiinţat, îl reînfiinţăm. Nu schimbăm absolut nimic prin noul serviciu, doar schema de personal este mai încărcată cu patru oameni“.

Şeful judeţului i-a răspuns lui Nedelcea că serviciul care a existat „nu a funcţionat bine. Cei care ne-au controlat ne-au spus că nu a fost în regulă“. Mai mult, Romeo Dunca a precizat că „nu este posibil ca atâţia ani, la Băile Herculane, într-o zonă periculoasă, să existe un singur salvator care circulă cu o Dacie. Asta în timp ce şeful Salvamont se plimbă cu o maşină 4×4. Fostul serviciu funcţiona în condiţii improprii. Acum vor avea alt sediu, altă bază materială. Angajăm încă un salvator pe Muntele Mic pentru că este zonă cu evenimente multe şi încă unul la Băile Herculane pentru a-l ajuta pe actualul. Le cumpărăm maşini şi echipamente“.

Consilierul Ionuţ Popovici i-a replicat preşedintelui CJ că „nu aşa se face administraţie, iar posturile trebuie să fie ocupate prin concurs“. Romeo Dunca a încheiat subiectul spunând că „până acum lucrurile nu au fost gândite cum trebuie, iar de acum înainte judeţul va avea un Serviciu Salvamont adevărat“.

JCS-Nina Curiţa