Caraş-Severin, Romania

CONSTANTIN DAICOVICIU – Se face canalizare, iar oamenii vor avea apă în casă, investiţia fiind din fonduri guvernamentale, prin PNDL 2!

Toate localităţile arondate comunei vor fi branşate la canalizare şi la reţeaua de alimentare cu apă. Proiectul depus la Ministerul Dezvoltării a fost aprobat, după obţinerea finanţării trecând de toate procedurile, astfel încât, la ora actuală se află în faza de execuţie. Reţeaua de canalizare se întinde pe 22,4 km , de care vor beneficia toţi locuitorii comunei, în localităţile Căvăran, Maciova, Peștere și Mâtnicu Mare.

„Ca orice proiect, a precizat edilul comunei, Daniel Boambeş, înseamnă o muncă în echipă alături de colegii din Primărie. După ce s-au făcut documentele, studiul de fezabilitate, avizele, s-a pregătit dosarul pentru finanțare, a fost depus la Ministerul Dezvoltării, am obținut finanțare. Din nou altă muncă pentru licitație, din nou toate avizele refăcute pentru autorizația de construcție“.

Primarul speră ca echipele de muncitori care au demarat lucrările să se mişte repede, pentru a se încadra în termenul de licitaţie, fiindcă e vorba de o întindere mare, deci trebuie să prindă cât mai mult din suprafaţa celor patru localităţi. De asemenea, constructorul trebuie să monteze căminele de vizitare şi să facă racordurile la fiecare gospodărie. Cât priveşte lucrările la rețeaua de alimentare cu apă, acestea se află într-o fază destul de avansată.

„Eu am încredere că toate se vor finaliza cu bine, a spus Boambeş, oamenii vor fi mulțumiți de aceste utilități, mai ales că la rețeaua de alimentare cu apă suntem avansați, ne apropiem de final, cu lucrarea, avem făcute forajele. Acum am depus documentele pentru racordul la energia electrică ca să putem da drumul la pompele care vor alimenta rețeaua cu apă, tot în cele patru localități, după realizarea tuturor branșamentelor la rețea, a gospodăriilor. După finalizarea acestor proiecte va fi toată comuna branșată la canalizare, dar și la rețeaua de alimentare cu apă, la Zăgujeni și Prisaca avem de 10 ani lucrarea de canalizare și alimentarea cu apă finalizată. Oamenii au în acest fel un plus de confort. Eu am observat că după ce am finalizat lucrările de alimentare cu apă și canalizare în cele două sate, Prisaca și Zăgujeni, toate gospodăriile s-au racordat la canalizare ori s-au branșat la apă, au început lucrările de modernizare în gospodării a băilor, în interior, a bucătăriilor, lumea a început să se modernizeze”.

Primarul comunei Constantin Daicoviciu mai spune că se zbate să aducă investitori, astfel încât oamenii să aibă locuri de muncă acasă, să nu mai fie nevoiţi să-şi părăsească glia strămoşească, să plece prin alte ţări sau să facă naveta la oraş.

JCS-Alexandra Gorghiu