Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Sublinia Marcel Vela, legat de planurile de conducere a forului judeţean pe care le au unii din partidul lui Băsescu, deşi alegerile nu le-au oferit această calitate!

Chiar dacă scorul liberalilor le dă acestora tot dreptul la cele două fotolii de vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean Caraş-Severin, mateloţii lui Băsescu nu pot renunţa la ideea că unul le-ar reveni lor, în baza unui protocol de colaborare existent la nivel naţional. În acest sens, Ionuţ Popovici, şeful PMP CS, mărturisea că ar fi găsit mai multă deschidere spre colaborare la ministrul Marcel Vela – cu care spunea că schimbă mesaje, dacă nu zilnic, măcar la două, trei zile –, decât a găsit la preşedintele CJ, Romeo Dunca.

Ei, bine, şeful liberalilor cărăşeni, ministrul Marcel Vela, a decis să fie tranşant la acest capitol şi a subliniat că protocolul dintre preşedinţii PNL şi PMP prevede „doar susținerea reciprocă pentru formarea majorităților de dreapta în forurile locale și județene (acolo unde ele nu există). Așadar, nu se pune problema să facem majorități acolo unde ele sunt formate în urma votului majoritar al alegătorilor, așa cum este cazul și la CJ Caraș-Severin. PNL a oferit deja, ca semn de deschidere şi colaborare, funcțiile de viceprimar în orașul Băile Herculane și în alte comune, tocmai în ideea formării majorităților la care face referire Protocolul PNL-PMP. În concluzie, tehnic, juridic și politic, conform Protocolului existent, este exclus ca domnul Popovici, doamna Glăvan sau altcineva de la PMP sa fie vicepreședinte al CJ Caraș-Severin în mandatul 2020-2024. Am decis acest lucru tocmai pentru că PNL deține în prezent 17 voturi din 31 pentru formarea majorității în CJ. Sperăm că este clar că la CJ nici nu se negociază posturile de vicepreședinți“, a încheiat Marcel Vela, lăsând „în continuare ușa deschisă unei viitoare colaborări“.

JCS-A.M.