Caraş-Severin, Romania

CICLOVA ROMÂNĂ – Asta datorită proiectelor care se află în diferite stadii de implementare, la unele lucrările fiind recepţionate, la altele mai fiind necesare doar câteva formalităţi!

În timp ce unele proiecte se află în aşteptare la CNI, pe lista de sinteză, altele s-au finalizat chiar la finele anului trecut, însă canalizarea şi staţia de epurare este proiectul cu care locuitorii comunei încep să vadă, în sfârşit, zorii civilizaţiei: „Sperăm ca până la finele lunii februarie, în 27 februarie, să reuşim să facem recepţia şi la staţia de epurare, spune edilul comunei, Cătălin Golu. Lucrarea este în totalitate efectuată, pe PNDL 1, inclusiv banii au fost atraşi de la Guvern, ne-a mai rămas doar de definitivat actele, formalităţile necesare cu dirigintele, cu constructorul, cu proiectantul, şi să recepţionăm efectiv lucrarea“.

Valoarea totală a proiectului de canalizare menajeră şi staţie de epurare este de 3.205.583 lei, fără TVA. Şi clădirea primăriei a îmbrăcat haina nouă a reabilitării: „Am mai finalizat lucrările pe un proiect pe PNDL II, este vorba de reabilitare, modernizare şi dotare corp primărie 2, recepţia fiind făcută deja în noiembrie 2020, valoarea proiectului a fost de 120 de mii de euro, respectiv 469.965.00 lei. Mai avem depuse câteva proiecte pe lista de sinteză la CNI, însă am început studiul de fezabilitate la asfaltări Ilidia – Socolari, la străzile laterale. Avem termen să completăm acea listă de sinteză, am intabulat toate drumurile comunale, Ilidia – Socolari, am făcut cărţi funciare, fiindcă nu erau. Am discutat cu un proiectant şi acum au început să facă studiile de fezabilitate la cele două proiecte şi aşteptăm să le depunem la CNI, deci prin februarie, martie, când sunt gata SF-urile, le ducem în completare“.

JCS-Alexandra Gorghiu