La Bozovici se vrea un centru de sănătate performant - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Iar acest lucru va fi posibil graţie şi unei donaţii de 200 de mii de euro făcută de un om de bine din Valea Almăjului, plecat în SUA, dar care mereu face gesturi frumoase pentru locurile natale!

Preşedintele Consiliului Judeţean, Romeo Dunca, a dezvăluit faptul că zilele trecute a avut o întâlnire cu omul care vrea să doneze bani pentru ca Centrul de Sănătate de la Bozovici să fie modernizat. Consiliul Județean, în subordinea căruia funcționează Centrul Multifuncțional de Sănătate de la Bozovici, ca staționar al Spitalului Județean de Urgență, va primi donaţia de aproximativ 200.000 de euro, din partea unei persoane private care dorește să sprijine unitatea medicală din Valea Almăjului. Donatorul vrea să rămână anonim. Preşedintele Dunca a dezvăluit că este vorba despre aceeași persoană care a înființat Centrul de sănătate din comuna Eftimie Murgu, unde activează medici din Reșița, Oraviţa, Caransebeș sau Timișoara, care merg acolo periodic.

„Este o persoană din zona Almăjului, un cetățean român care a plecat în America, care este de 35 de ani acolo și care vrea să facă ceva pentru locurile natale. Este vorba despre un om de bine care dorește să contribuie cu o sumă substanțială, undeva la 200.000 de euro”, a precizat Romeo Dunca.

Şeful judeţului îşi doreşte ca donația să fie completată de o alocare financiară de la Consiliul Județean pentru ca staţionarul de la Bozovici să devină performant „Nu vrem să risipim banii cumpărând aparate, ci vrem ca donaţia să fie parte din contribuția pe care Consiliul Județean împreună cu această persoană o poate aduce pentru accesarea unei sume mult mai mari pentru dotarea acestui staționar. I-am zis: dacă dumneavoastră faceți acest pas, cu siguranță vom găsi și noi o soluție să contribuim cu o sumă substanțială, iar aceste două sume să fie o contribuție a Consiliului Județean pentru accesarea unei finanțări semnificative printr-un proiect, astfel încât să facem la Bozovici un centru ambulatoriu chiar performant”, a mai precizat preşedintele Consiliului Judeţean.

La ora actuală, centrul de la Bozovici deserveşte întreaga vale a Almăjului și funcționează ca structură a Spitalului Județean de Urgență ReșițaStaționarul 4, în locaţia fostului spital de la Bozovici, desfiinţat în urmă cu mulţi ani. Primăriile din zonă contribuie la funcţionarea acestuia prin Asociaţia „Sănătate pentru Almăj”.

De altfel, în cadrul unei vizite efectuate la Mitropolia Banatului, alături de secretarul general adjunct al Guvernului, Bogdan Ghelbere, și de directorul medical al SJU Reșița, Emil Bunda, managerul Alina Stancovici a cerut sprijin şi unitatea medicală din Almăj. „Am insistat pentru dotarea Centrului Multifuncțional de Sănătate de la Bozovici cu o ambulanță care să deservească zona Țării Almăjului”, ne-a spus și Alina Stancovici.

JCS-Nina Curiţa