La Bocșa, vântul bate împreună cu... gunoierii maidanezi - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

BOCȘA – La Bocșa, lucrurile încep să meargă ca pe roate! Dar… Și acum urmează lista revendicărilor cetățenilor. Faptul că, din punct de vedere al bunei administrări, orașul de la umbra Reșiței stă din ce în ce mai bine generează dezbateri aprinse pe rețelele de socializare!

În vreme ce mulți îi transmit urări de bine primarului orașului Bocșa, Mirel Patriciu Pascu, felicitări, succes și de speranțe în mai bine, alții îi transmit ce ar mai fi de făcut prin oraș, l-ar pune pe urmele lui Piedone sau l-ar da pe edil drept exemplu pentru primarul Reșiței, Ioan Popa.

Focul care a aprins discuțiile a fost dat de câteva fotografii postate de primar pe o rețea de socializare, despre ultimele lucrări de gospodărire urbană.

Primul comentariu pozitiv, notabil, ar fi cel al unui bocșean actualmente aflat în Germania, Alex Victor Crăciun, care scria: „Bravo Mirel! Niciodată nu a fost Bocșa așa îngrijită ca acum. Eu unul nu îmi aduc aminte. Cu toate astea văd că foarte mulți bocșeni tot nemulțumiți sunt. Asta e, nu poți mulțumi pe toată lumea. În orice caz, faceți o treabă minunată. Eu îți mulțumesc pentru implicare și străduință, și sper ca orașul meu natal să fie din ce în ce mai frumos și mai prosper. Spor la treabă și numai bine“.

După atâtea laude, vine un altfel de comentariu, care-l vede pe primar responsabil și de peronul uneia dintre gări. Mai exact, Carmen Moraru recomandă: „Poate reușiți să reparați și peronul de la Halta Bocșa-Română, pentru a evita picioare rupte la coborârea din tren a călătorilor (mai ales a eventualilor turiști)“. Nu știm câți turiști vin la Bocșa, în afară de pelerini, la Sfântul Ilie, dar cu siguranță peronul CFR-ului e al… CFR-ului, și nu al primăriei.

Dincolo de flori, mături și zugrăveală, cineva constată lipsa coșurilor de gunoi, resturile aruncate peste tot și vântul care bate împreună cu… maidanezii. Costantin Binișan (da, Costantin, ați citit bine!) remarca: „Foarte frumoase poze, felicitări domnului primar că se implică constant, este prezent printre cei ce lucrează și rămân zonele ce sunt curățate plăcute ochiului. Am fost pe Groza, m-am așezat pe o bancă din foișoarele foarte bine lucrate, sudate impecabil, dar în privința curățeniei este regretabil! Coșurile sunt pline de resturi, oamenii au căutat să lase zona destul de curată, dar cu saci de gunoi legați de doi pari este dezgustător, vântul este, împreună cu câinii gunoieri, dușmanul numărul unu. Poliția Locală am văzut-o în patrulare, cât și un polițai pare-mi-se cu ATV-ul, au trecut pe acolo. Frumos gest. Nu se poate pune un container pentru gunoi?“.

Petru Banac îi urează primarului: „Vă doresc să îl urmați pe Piedone din punct de vedere administrativ. Implicarea este cheia succesului. Mi-as dori ca și dl Popa sa găsească o rezolvare în veșnica problemă a cartierelor mărginașe gen Dealul Crucii… Mult succes!“

Mihai Negru, aflat acum în Germania, constată însă că doar în afară-i vopsit gardul: „Ok, toate sunt bune și frumoase. Ce se întâmplă pe străzile secundare? Am fost în martie la înmormântarea mamei mele în România (la Bocșa – n.r.). Strada Aurelia Fătu-Răduțu a fost praf și nici acum nu s-a mai făcut nimic. Domnul primar a promis că se încep lucrările în martie, dar nu a spus și când se termină“…

JCS-Antoniu Mocanu