Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Trei investiții importante sunt în faza de început la Caransebeș. Ne referim la blocul de locuințe pentru tineri de la Jupa (foto), investiție derulată prin Agenția Națională pentru Locuințe (ANL), dar și la bazinul de înot și creșa care se construiesc prin Compania Națională de Investiții (CNI)!

La blocul ANL de la Jupa contractul a fost câștigat de Amahouse, o firmă din Arad, care are deja autorizație de construire și trebuie să finalizeze lucrările până anul viitor, după spusele primarului Felix Borcean, care s-a dus pe șantierul de la Jupa să vadă în ce stadiu se află noul bloc pentru tineri: „Blocul ANL de la Jupa are ca termen de finalizare primăvara anului viitor. Astăzi (miercuri, 14 iunie – n.r.) am efectuat o vizită în șantier pentru a evalua stadiul lucrării care înregistrează o mică întârziere. De la anul, aici vor locui 20 de familii.”

În cazul investițiilor prin CNI, lucrurile sunt împărțite. Dacă în cazul creșei de 70 de locuri, din zona Racoviță, constructorul din Măgurele se lasă așteptat, la bazinul din Teiuș bucureștenii care au prins contractul par să se miște mai rapid. „La creșă lucrurile sunt avansate din punct de vedere al documentelor, doar că încă nu s-au apucat, trebuie să vină constructorul, firma din Măgurele. La bazin sunt încredințat că lucrurile se vor mișca mai repede, am intrat în legătură directă cu constructorul, au amplasamentul și ne-au asigurat că vor da bătaie, au și autorizație!”, a precizat primarul Borcean.

Peste 20 de milioane de lei este investiția la bazin, în timp ce creșa costă mai bine de 11,7 milioane de lei, iar blocul ANL aproape 6 milioane de lei.

JCS-R.M.