Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – O femeie din Băuțar a fost operată cu succes de medicul de origine indiană, acesta îndepărtându-i o tumoare de la ochi!

Miercuri, 9 februarie, dr. Singh Bhupinder, medic chirurgie plastică și reparatorie la Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș, a reușit să opereze cu succes o pacientă în vârstă de 99 de ani, din comuna Băuțar. Pacienta s-a prezentat la spital având o tumoare pe pleoapa superioară a ochiului stâng, care făcea imposibilă deschiderea și închiderea ochiului, provocându-i dificultăți de vedere.

„Intervenția chirurgicală a fost extrem de dificilă, din cauza vârstei foarte înaintate a pacientei, cât și a multiplelor patologii de care suferea aceasta. Operația a durat două ore, tumora care acoperea globul ocular fiind îndepartată, ceea ce a făcut ca pacienta să poate deschide acum ochiul. Pacienta este stabilă și mai trebuie să rămână sub supraveghere medicală în jur de 7 zile, după care va fi externată”, ne-a precizat dr. Singh, care nu este la prima intervenție de acest gen.

JCS-R.M.