Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Așa glumește Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, care se arată nemulțumit de timpul pe care a fost nevoit să-l piardă pentru a-și demonstra nevinovăția în urma unui val de plângeri penale care s-au dovedit a fi nefondate!

„Astăzi (5 aprilie – n.r.) am primit soluția de clasare pentru plângerea făcută la DNA  de dl Borduz, directorul Intercom Deșeuri, împotriva mea. Mai un pic și ajung la 10 cu numărul de plângeri nefondate pentru care a trebuit să pierd vremea demonstrând că nu e așa cum spun frânarii județului. De la 10 în sus pot trece în categoria sfinților, motiv pentru care ar trebui sa fac o adresă Preafericitului părinte Daniel. Începând din 2013, acest Daniel Borduz consumă resurse, cu rezultate apropiate de zero! Chiar dacă pe alocuri, la Oțelu Roșu sau la Bozovici, cu ajutorul primarilor s-au făcut ceva progrese, colectarea deșeurilor din județ lasă de dorit. La un an de la reconfirmarea pe funcție, după părerea primei instanțe total ilegal, licitația e sortită eșecului. Dovada: chiar contestația unui operator serios care găsește mai mult de 10 aberații în caietul de sarcini aprobat pe genunchi“, notează șeful județului într-un mesaj postat pe o rețea de socializare.

Mesajul este însoțit atât de documentul prin care operatorul de care amintește Dunca își anunță intenția de a contesta procedura de delegare a gestiunii privind deșeurile, dintr-o lungă serie de motive, dar și de documentul emis de Serviciul Teritorial Timișoara al Direcției Naționale Anticorupție, prin care se dispune clasarea cauzei privindu-l pe șeful județului, însoțită de ordonanța de clasare.

Romeo Dunca încheie exprimându-și încrederea că fără Daniel Borduz „poate că se va pune ADI Intercom Deșeuri pe linia normală, astfel încât deșeurile din județ să ajungă rapid și curat în locul potrivit“.

JCS-Antoniu Mocanu