Karting de top, la Resita - Caon.ro
Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – De câțiva ani se vorbește numai la superlativ despre Cercul de Karting al Palatului Copiilor și Elevilor din municipiul de pe Bârzava.

Coordonatorul acestui cerc, prof. ing. Sorin Savu, se ocupă în cele mai mici detalii de pregătirea copiilor care vor să participe în competițiile naționale de karting. Dedicat meseriei sale, Sorin Savu a creat o echipă redutabilă la Reșița, ce domină de ani buni competițiile interne. Team Karting Reșița este pe buzele tuturor, iar valoarea piloților reșițeni este recunoscută pretutindeni în țară. Reșițenii dețin titlul național pe echipe, și sunt lideri și în acest an, după cele două etape din Campionatul Național de Karting Școlar, desfășurate la Arad și la Oradea. Urmează cea de-a treia etapă, ce va avea loc la Reșița, pe traseul din Parcul Industrial situat în Valea Țerovei, în zilele de 19 și 20 iulie. La competiția ce va purta denumirea „Cupa Carașului“ și-au anunțat participarea piloți de la 42 de echipaje din țară.

„Vom avea ca de fiecare dată la Reșița un public iubitor și cunoscător al sportului cu motor, a spus prof. ing. Sorin Savu, coordonatorul Cercului de karting al palatului Copiilor din Reșița, totodată director al acestei instituții. Sperăm ca piloții noștri să își mențină forma bună pe care au avut-o în primele două etape, la Arad și la Oradea. Vom participa cu 20 de piloți, vom acoperi toate cele zece clase de concurs. Sperăm ca vremea să țină cu noi, să facem o figură frumoasă, mai ales că suntem și gazde. Ne ocupăm foarte mult de organizare, astfel încât eventualele probleme ivite să își găsească rapid rezolvarea. Bineînțeles că nu puteam organiza această etapă fără Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin și Primăria Reșița, care ne-a pus la dispoziție o parte din Parcul Industrial din Valea Țerovei. De joi deja încep să vină oaspeții, care vor face și ei câteva antrenamente.“

Sâmbătă, 19 iulie, între orele 10-14 vor avea loc antrenamente libere pe clase de concurs, iar de la ora 14 încep manșele de calificare pentru concursul național de a doua zi. Duminică, 20 iulie, de la ora 10, are loc festivitatea de deschidere, cu prezentarea piloților și a conducătorilor de cerc, de la ora 11 sunt programate antrenamente libere, iar concursul propriu-zis va începe la ora 12.30.

Marian Cărăvan