Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Sportivii legitimați la Clubul Sportiv Muncitoresc Reșița au participat, la finalul săptămânii trecute, la Campionatul Național de Karate WUKF +13 ani, la Brașov! 57 de cluburi participante din toată țara au aliniat la start 470 de sportivi!

Elevii lui Lipan au reușit să urce pe cele mai înalte trepte ale podiumului, iar acum vor avea în față o competiție și mai puternică. Patru sportivi reșițeni s-au calificat la Campionatul European, care se va desfășura în Italia.

„A fost un concurs greu, cu mulți sportivi foarte bine pregătiți, dornici să prindă un loc pe podium. Cu mândrie trebuie să spun ca ne-am întors cu două titluri de campioni naționali (Greta Karla Buzura la kumite +60 kg, categoria 14-15 ani și Daniela Doban – Para Karate, Down) și cu două titluri de vicecampioni prin Ionela Flaviana Milotin, la kumite +60 kg, categoria 16-17 ani și echipa de fete, la kata interstiluri (Greta Buzura, Maia Wettori, Alexia Deriuș). Pe lânga aceste rezultate, trebuie să spun și despre evoluția deosebită la kumite a sportivelor: Wettori, la -50 kg, calificată pe locul V, Deriuș, după mai multe meciuri susținute, cu multe lovituri primite în figură, a reușit cu brio să obțină un bine meritat loc V. Și încă o precizare care va justifica, să spunem, eșecul este aceea că cele două sportive sunt proaspăt intrate în această categorie de 14-15 ani. Ele anul acesta au împlinit 14 ani. Flaviana Milotin, la proba kata, a trecut prin trei tururi, iar în finală a avut o greșeală în execuție, ceea ce a descalificat-o. Cu aceste rezultate ne-am situat pe locul 34 în clasamentul general din cele 57 de cluburi, dar cu locul I de la Para Karate suntem pe locul 19. În final suntem mulțumiți că am obținut două locuri I și două locuri II. Ne bucurăm pentru rezultatele obținute, astfel municipiul Reșita va fi reprezentat de cei patru sportivi la Campionatul European, de la Livorno, din Italia. Mulțumim Primăriei Reșița pentru sprijinul acordat, CSM Reșița și conducerii Palatului Copiilor, care ne-au ajutat și cu mijlocul de transport”, a spus antrenorul Zoltan Lipan.

JCS-Ștefan Moraru