Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Sportivii de la C.S.M. Școlar-Palatul Copiilor Reșița au participat și la un stagiu de autoapărare.

În perioada 21-24 noiembrie a.c. o parte dintre componenții C.S.M. Școlar-Palatul Copiilor Reșița, pregătiți de antrenorul Zoltan Lipan, au participat la Freiburg, Germania, la două acțiuni internționale de arte marțiale. În primul rând au luat startul la „International Little Dragon“, organizat de Internațional Okinawa Budo Federation, prin soke Heinz Kohnen (10 DAN), pentru mai multe stiluri de arte marțiale, karate, kempo, kick-boxing și kung fu. Astfel, aceștia au obținut șase locuri întâi, două locuri doi și două locuri trei, la karate, în probele de kata și kumite. S-au remarcat, în acest sens, următorii sportivi: Vanessa Ianoșic, Sergiu Gherman, Alexandru Meța, Melisa Kiss, Sandra Lipan.

Întrucât C.S.M. Școlar-Palatul Copiilor Reșița și Shodan Arad a participat ca un singur club, ne-am situate pe locul întâi, în clasamentul pe echipe.

„Înaintea concursului propriu-zis, sportivii au efectuat două antrenamente, considerate un stagiu intensiv de autoapărare în Ju-Jitsu, Doce-Pares și Krav Maga, sub titulatura „Budo Way of Life“, la finalul căruia au primit diplome de absolvire, a precizat prof. Zoltan Lipan. Ca și recenta deplasare în Bulgaria, și la acțiunea din Germania am fost sprijiniți de Consiliul Județean Caraș-Severin, și îi mulțumim domnului președinte Sorin Frunzăverde“.