Jurnalul Comunităţii Reşiţene: SUCCESUL ÎNSEAMNĂ OAMENI, IDEI, FAPTE, ATITUDINE! - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Sper ca tinerii din Reşiţa să nu mai fie nevoiţi să plece!

Alina Vuc, născută la Reșița și descoperită de antrenorul Constantin Nicolae, vicecampioană mondială în 2017 și 2019, a fost desemnată de către Federația Internațională de Lupte cea mai bună luptătoare din lume în acest an la categoria olimpică – 50 kg. De asemenea, aceasta a mai cucerit trei medalii la Campionatul European: două de argint (2016 și 2018) și una de bronz (2017).

Reșițeanca Alina Vuc este marea speranță a luptelor românești la Jocurile Olimpice de la Tokyo, care se vor desfășura în anul 2021. I-am povestit despre proiectul CAON şi Ceetrus România, acela de a prezenta oameni care prin muncă, idei şi atitudine se evidențiază în comunitatea reşiţeană. I-am povestit despre proiectul de regenerare urbană al Ceetrus în Reșita. A fost deschisă să ne răspundă la câteva întrebări, exprimându-şi speranţa că investiţiile şi schimbările ce vor urma vor ţine tinerii acasă.

JCS: Ai câştigat o nouă medalie? Ce este în spatele tuturor medaliilor tale?
Alina Vuc: Talent, continuitate, susținerea celor apropiați și foarte multă muncă.

JCS: Ce sfat le dai celor care vor să fie ca tine? Ce sacrificii cere performanţa?
Alina Vuc: Să facă ceea ce le place și să-și urmeze visul. Nu ai timp să faci altceva decât asta, stai departe de familie și ai parte de accidentări, acestea sunt unele sacrificii care trebuie făcute.

JCS: Ce înseamnă Reşiţa pentru tine şi ce simţi când revii aici?
Alina Vuc: Reşiţa este acasă. Este orașul meu de suflet, în care am copilărit și simt emoție și bucurie de câte ori revin acasă.

JCS: Cum vezi viitorul Reşiţei, oraşul tău de suflet, aşa cum spuneai?
Alina Vuc: Am văzut schimbare şi am înţeles că vor fi investiţii majore. Sper ca transformările care au început să se vadă și să ducă la o dezvoltare încât tinerii să nu mai fie nevoiți să plece în orașe mai mari pentru mai multe oportunități.

JCS: Mulţumim!

JCS-Ștefan Moraru