Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Peste 80 de concurenţi au participat la sfârşitul săptămânii, la prima ediţie a Reşiţa Mountainbike Race. Competiţia ciclistă s-a desfăşurat pe drumuri forestiere şi pe potecile din împrejurimile Reşiţei, circuite special amenajate pentru mountain biking.

Startul s-a dat pe platoul din Dealul Golului (La Stemă), locaţie marcată şi pentru sosire. În cadrul circuitului „junior“, copiii s-au întrecut la două categorii de vârstă… sub 12 ani şi cei cu vârsta cuprinsă între 13 şi 15 ani. La categoria adresată adulţilor au participat peste 70 de concurenţi din Caraş-Severin, Timiş, Arad, Hunedoara şi Bucureşti. Aceştia au parcurs în jur de 16 kilometri, pe un traseu cu urcări şi coborâri, pe grohotiş, macadam, poteci, iarbă, rădăcini de copaci. În cursa feminină s-a impus Tania Elena Pârvu din Caransebeş, urmată de Denisa Todoş, din Lovrin şi Ramona Trifu, din Timişoara. La categotia 19-39 de ani, marele câştigător a fost Adrian Mititelu din Petrila, urmat de Radu Buriac şi Peter Barabaş, ambii din Timişoara. La categoria peste 40 de ani câştigător a fost desemnat Tiziano Balia, din Lugoj. Pe locurile doi şi trei s-au clasat Petru Chelciov, din Timişoara şi Aurelian Răducanu, din Reşiţa. La categoria de vârstă 16-18 ani, reşiţeanul Robert Zelişcu a ajuns primul la linia de finish, urmat de Lucas Suciu, din Timişoara şi Eduard Kandus, din Caransebeş.

Prin acest eveniment, organizatorii, Asociaţia Bike Atack Reşiţa, au urmărit participarea publicului larg din zonă, care să înceapă să îndrăgească potecile special construite şi să aleagă Reşiţa ca destinaţie turistică pentru mountain biking. Banii adunaţi din taxa pe înscriere şi cei donaţi la faţa locului vor ajunge la Fundaţia Comunitară Banatul Montan, ce se va înfiinţa în Caraş-Severin.