Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Memorialul “IOSIF MĂZĂRAN” va avea loc sâmbătă, 19 octombrie, pe stadionul de atletism din cadrul Complexului Sportiv „Francisc Vaștag” din Reșița și se va adresa juniorilor 3, copiilor 1, 2, 3, 4 și spiridușilor!

Competiţia este organizată de Asociația Județeană de Atletism Caraș-Severin, cu sprijinul Consiliului Județean Caraș-Severin, Direcției Județene pentru Sport, Centrului Universitar UBB Reșița, Clubului Sportiv Universitatea Reșița, Clubului Sportiv Municipal Reșița, Clubului Sportiv Școlar Reșița și Liceului Teoretic “Traian Vuia” din Reșița.

De numele antrenorului emerit Iosif Măzăran (1941-2017) se leagă marile performanțe ale marșului reșițean, realizate de-a lungul deceniilor. În lunga sa carieră de antrenor a obținut, cu sportivi ce au reprezentat municipiul de pe Bârzava și România, 464 de medalii și 20 de recorduri naționale, astfel: medalii la Campionatul Național, individual și pe echipe, 148 de medalii de aur, 181 de argint și 135 de bronz. CV-ului reputatului antrenor cuprinde și medalii la Campionatele Mondiale, Europene și Balcanice, dar și prezențe la Jocurile Olimpice.

Iosif Corneliu Măzăran a fost timp de 28 de ani antrenor al loturilor naționale de atletism în probele de marș, maraton și alergare pe șosea. A primit titlul de antrenor emerit în anul 2011, iar în decembrie 2015 a primit titlul de Cetățean de Onoare al Reșiței.

JCS-Ștefan Moraru

Adaugă comentariu