Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Memorialul „Radu Bote” la handbal, ediția I, a reunit la Sala Polivalentă patru echipe din Banat, două de la CSM Reșița și câte una de la SCM Politehnica Timișoara și CSȘ Lugoj! 

„În primul rând, aș dori să mulțumesc echipelor participante și antrenorilor că au răspuns prezent la invitația noastră. Pentru organizarea Memorialului Radu Bote aș dori să mulțumesc autorităților județene și locale, clubului CSM Reșița, sponsorilor și, nu în ultimul rând, părinților care s-au implicat în acest eveniment. Mulțumesc suporterilor care au venit la sală, copiilor de la grupele de babyhandbal, minihandbal și juniori IV, că și-au încurajat colegii mai mari.”, a declarat Cristian Ionescu, unul dintre organizatorii competiției amicale.

„L-am cunoscut pe Radu Bote de peste 30 de ani. Am fost adversari, eu fiind mai mic decât el cu o generație, am jucat unul împotriva celuilalt la juniori, iar la seniori am fost și colegi atunci când a activat la Politehnica Timișoara. Am pregătim echipe de copii și ne-am bucurat împreună atunci când cei mici au devenit handbaliști. Din păcate, am ajuns acum la acest turneu memorial, și nu mi-aș fi dorit să se întâmple. Suntem cu sufletul și inima alături de familia lui Radu Bote și de clubul din Reșița. L-am onorat pe Radu Bote prin handbal.”, a spus prof. Nicolae Băban, antrenor la CSȘ Lugoj.

Handbalistul Mihai Rădoi, de la CSM Reșița, a precizat: „Practic handbal de la șase ani la CSM Reșița și am jucat în memoria antrenorului Radu Bote, pe care l-am respectat foarte mult. Au participat mai multe echipe din Banat și cred că am oferit un spectacol frumos spectatorilor care au fost în sală.”

„A fost foarte frumos că s-a organizat acest eveniment, pentru că Radu Bote a fost antrenorul nostru și a însemnat foarte mult pentru noi. L-am respectat mult, deoarece și-a dorit foarte mult să ajung handbalist. Este un lucru de respect acest turneu față de antrenorul Radu Bote. Am participat împotriva unor echipe pe care le vom întâlni în campionat și sper că am oferit un handbal frumos celor prezenți la acest eveniment.”, a spus și handbalistul Patrick Dumitru, de la CSM Reșița.

„Le mulțumesc antrenorilor și părinților de la juniori pentru organizarea acestui turneu. Din păcate, colegul nostru Radu Bote nu mai este printre noi. M-am bucurat că noi, cei de la CSM Reșița, am venit în număr mare la acest turneu, alături de colegii de la Timișoara și Lugoj. Noi, cei de la juniori III, am participat într-un număr restrâns, deoarece o parte dintre copii au plecat în vacanță și au jucat mai mulți copii de generație 2010.”, a declarat la final antrenorul Ilie Vaidasigan, de la juniori III CSM Reșița.

JCS-Ștefan Moraru