Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Cei mai buni 14 luptători de U15 din țară se pregătesc la Reșița, iar printre aceștia se află și trei sportivi legitimați la cele două cluburi reșițene! 

„Încă din primele zile ale lunii martie noi am început pregătirea la Reșița cu lotul olimpic de U15. Federația Română de Lupte ne-a dat șansa și onoarea de a ne organiza și de a antrena lotul U15. Avem în pregătire un număr de 14 sportivi, i-am luat pe cei mai buni din țară și de antrenarea lor se ocupă, alături de mine, Andrei Franț și Vadim Beregoi din Republica Moldova. Antrenorul coordonator al lotului este Adrian Dacica. Din acest lot fac parte și trei sportivi reșițeni, unul de la Clubul Sportiv Municipal Reșița și alți doi de la Clubul Sportiv Școlar Reșița. Vorbim aici despre Carlos Rădulescu și Mihai Marila care sunt legitimați la CSȘ Reșița, iar de la CSM Reșița face parte din lot luptătorul Ricardo Sarai Valentino. Federația Română de Lupte a ajuns la concluzia că cele mai bune condiții pentru acest lot olimpic de juniori se află la Reșița. Avem două săli de lupte, cea de la CSȘ unde sunt trei saltele și cea de la CSM unde sunt două. Condițiile sunt foarte bune, iar pe lângă sălile de antrenament avem stadionul de atletism, sala de forță de la CSM Reșița și facem câteodată ședințe de pregătire la bazinul olimpic. Cazarea sportivilor este la complexul olimpic de la Gloria, acolo avem condiții foarte bune oferite de Primăria Reșița. Pe lângă condițiile foarte bune, vom vedea ce vom face pe viitor, deoarece trebuie și multă muncă pentru a obține rezultate.”, a declarat Florin Dință.

La sfârșitul acestei săptămâni, luptătorii reșițeni vor avea Cupa României. „La categoria de vârstă U15 vom avea la finalul acestei săptămâni Cupa României. Va fi o competiție foarte importantă pentru noi și vor veni foarte mulți sportivi. Pe lângă acest concurs, se va face și selecția pentru participarea la Campionatele Europene și Balcanice. Cine va ieși primul va avea dreptul să participe la Europenele din Grecia. Cupa României se va desfășura în perioada 5-7 aprilie, la Călărași.”, a mai adăugat Dință.

Antrenorul reșițean a spus câteva cuvinte și despre competiția organizată la final de aprilie, prima ediție a Trofeului „Alina Vuc”. „În premieră vom organiza un turneu dedicat doar fetelor. Se va chema Trofeul Alina Vuc, va fi un turneu internațional și se va desfășura în perioada 25-26 aprilie, în Sala Polivalentă din Reșița. Sperăm că vor participa multe sportive, deja și-au anunțat participarea foarte multe cluburi din țară. Așteptăm răspuns și din partea cluburilor din Ungaria, Serbia, Moldova și Bulgaria. Ne dorim să fie o competiție pe de-o parte frumoasă și pe altă parte puternică. Am luat legătura cu Alina Vuc și cu siguranță va fi prezentă la această competiție!”, a încheiat antrenorul Florin Dință.

JCS-Ștefan Moraru