Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – După trei luni de pauză, juniorii pregătiți de antrenorul Roco Sandu au efectuat la începutul acestei săptămâni primul antrenament!

„Luni am făcut primul antrenament. Am mai avut o discuție înainte pentru o revenire la antrenamente un pic mai devreme, dar nu s-a putut. Era vorba să începem pregătirea încă de acum două săptămâni, dar au mai fost cazuri de Covid-19 în țară. Mă bucur că luni am efectuat primul antrenament după trei luni grele, de așteptare și de regret. Nu ne-am mai antrenat de atunci și cred că am fi avut o șansă bună să mergem cu acești copii mai departe, în primele 16 echipe ale țării. Sezonul acesta este compromis, iar campionatul următor nu știu sigur când va începe. Probabil la mijlocul lunii august. Generația juniorilor A cred că este una foarte bună. În momentul în care s-a întrerupt campionatul noi eram pe locul doi, după Ripensia Timișoara. Primele două echipe s-ar fi calificat la faza următoare și cu siguranță că am fi jucat apoi cu cele mai bune echipe din țară. Trebuie să avem în vedere și aceste grupe de copii și juniori de la club, avem jucători de perspectivă și vor trebui să joace la echipa mare. Federația Română de Fotbal impune echipelor din Liga 2 să joace cu un jucător născut în anul 2002. Este normal să nu mai căutăm tineri prin țară și să alegem fotbaliști din pepiniera noastră. Totul depinde de acești tineri, de seriozitatea pe care o vor avea în continuare la antrenamente”, a declarat antrenorul Roco Sandu.

„Juniorii clubului nostru au început pregătirea. Zilnic la baza noastră se vor desfășura antrenamente în intervalul orar 10-20. Încercăm să respectăm protocolul dat de Ministerul Sănătății. Avem voie să ne antrenăm în grupuri de câte șase, tuturor copiilor li s-a luat temperatura și avem adeverințe semnate de părinți că sunt de acord să se antreneze. Cine nu este de acord nu este absolut nicio problemă, copiii nu vor fi dați afară și pot reveni oricând la echipă. Au trecut deja trei sau patru luni de pauză și cred că este deja foarte mult. Anul trecut am investit în câteva cantonamente pentru acești copii și în ultima perioadă am pierdut absolut tot. Un lucru foarte important pentru noi este că pe data de 1 iulie va relua pregătirea și echipa mare și știți foarte bine regula, trebuie să avem în permanență un junior de 2002 în teren, pe lângă unul născut în 2000. Am discutat mult cu Alex Pelici pe această temă și ne dorim ca acest junior de 2002 să fie din pepiniera noastră. Este momentul să-i forțăm, cu ghilimelele de rigoare, și să le dăm șansa să debuteze la echipa mare. Doar de ei depinde. Îmi este mult mai ușor să aleg de la mine din curte, decât să stau pe la uși la Dinamo, CFR Cluj sau Viitorul și să împrumut jucători”, a declarat Cristi Bobar, președintele CSM Reșița.

JCS-Ștefan Moraru