Judeţul este pregătit să înfrunte temutul coronavirus! Începând de la graniţe! - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Pe fondul situaţiei tensionate privind răspândirea noului coronavirus dinspre Italia, autorităţile judeţene au constituit o comisie de specialişti şi au stabilit măsuri de prevenţie!

Comisia de specialişti a fost constituită la nivelul Direcției de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin, prin dispoziția directorului executiv, jr. Miloș Dănilă, vizând metodologia de supraveghere a infecției umane cu noul coronavirus. Astfel, va fi gestionată situaţia creată în urma apariției în Europa, cu precădere în nordul Italiei, acolo unde există o numeroasă populație românească, a cazurilor de contaminare cu virusul ucigaş.

În acest context, DSP CS a asigurat și asigură în continuare permanența la punctele de trecere a frontierelor – Naidăș, terestru și Moldova Nouă, fluvial, prin personal de specialitate, medici și asistenți medicali, dotați cu echipamentele necesare. De asemenea, se precizează într-un comunicat de presă remis redacţiei, la nivelul județului Caraș-Severin au fost stabilite locațiile destinate introducerii în carantină a potențialelor persoane infectate cu COVID-19.

Dealtfel, şi Ministerul Sănătăţii a emis o serie de recomandări suplimentare privind evoluţia acestei situaţii, în prezent nefiind semnalate de către autorităţile italiene cazuri de cetățeni români simptomatici cu noul coronavirus. Se pare că România e, totuşi, mai expusă la apariția de cazuri de infecție cu noul coronavirus pe teritoriul național, din cauza dinamicii călătoriilor cetățenilor români pe rutele terestre și aeriene dintre cele două țări. De aceea, Ministerul Sănătăţii a dispus ca autorităţile de sănătate publică să includă persoanele care sosesc în România din localitățile afectate din regiunea Veneto și din provincia Lodi/Lombardia sau care au călătorit în aceste localități în ultimele 14 zile, în categoria celor care trebuie să stea, după intrarea în țară, în condiții de carantină timp de 14 zile, măsuri similare cu cele aplicate de autoritățile italiene. Toate persoanele care se încadrează în definiția de caz suspect vor fi raportate imediat de către toate unitățile sanitare unde acestea se prezintă (unitățile primiri urgențe, spitale, medici de familie) la direcțiile de sănătate publică și la Serviciul de monitorizare din cadrul DSU. Măsurile vor trebui respectate în condiţiile completării cadrului legislativ cu sancţiuni.

JCS-A.G.