Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Șeful județului a vorbit despre greutățile întâmpinate pentru obținerea finanțării de 6,09 milioane de euro (fără TVA), prin care se vor achiziționa 39 de microbuze școlare electrice!

Microbuzele electrice școlare au fost un stres mare și s-a plătit! Pentru că am avut niște datorii la Finanțe, n-au vrut să ne elibereze certificatul fără datorii. Nu din cauză că n-am plătit, ci pentru că cel care a plătit o anumită amendă, Gireximul, n-a plătit corect. Banii au rămas la Finanțe, dar nu i-au considerat ca și stingere a amenzii respective. Era vorba de vreo 2.500 de lei care s-au transformat după aceea în 5! Și s-a făcut un efort și s-a plătit în ultima secundă pentru a obține certificatul. Adică practic am plătit încă o dată, urmând să recuperăm banii. Și am închis dosarul și l-am depus. Am făcut tot ce trebuia, ce ținea de noi!“, a povestit Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, vizavi de peripețiile dosarului pentru microbuze.

Este vorba despre contractul de finanțare semnat, în urmă cu o lună, cu Ministerul Economiei, pentru finanțarea achiziției, prin PNRR a 39 de microbuze școlare electrice, pentru elevii din Reșița, Caransebeș, Anina, Oravița, Oțelu Roșu, Moldova Nouă, Armeniș, Bănia, Băuțar, Berzovia, Brebu, Bozovici, Buchin, Bucoșnița, Carașova, Ciclova Română, Cornereva, Dalboșeț, Doclin, Dognecea, Ezeriș, Fârliug, Forotic, Grădinari, Iablanița, Lăpușnicu Mare, Lupac, Prigor, Ramna, Rusca Montană, Sacu, Sasca Montană, Slatina Timiș, Târnova, Teregova, Turnu Ruieni, Vrani, Zăvoi și Zorlențu Mare.

JCS-A.M.