Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Dintre administraţiile locale cărăşene, cea mai mare sumă de la Ministerul Finanţelor o primeşte Reşiţa: un milion de lei. De fapt, multe primării cu primari liberali au primit bani mai mulţi decât cele cu primari PSD!

Ministerul Finanțelor Publice a elaborat proiectul rectificării bugetare și susţine că asigură respectarea limitei de 2,76% a deficitului bugetar. Produsul intern brut s-a majorat la 1031 miliarde lei, față de 1022,5 miliarde lei cât s-a estimat la fundamentarea bugetului pe acest an. De asemenea, sunt asigurate sumele necesare pentru proiectele de investiții aflate în derulare, în timp ce sunt reduse sumele alocate instituțiilor cu un grad scăzut de utilizare a banilor alocați.

Se vor aloca 500 milioane lei pentru înlăturarea efectelor calamităților naturale produse în acest an.

La nivel naţional, bugetele locale cresc cu 4,4 miliarde lei, astfel: 2,9 miliarde de lei pentru echilibrare. Din această sumă, se prevăd în sumă globală 1,5 miliarde lei, urmând ca diferența să se aloce ulterior prin hotărâre de Guvern;1,5 miliarde de lei pentru PNDL. Totodată, s-a majorat cu 400 milioane lei plafonul de împrumuturi pentru primării.

Consiliul Judeţean Caraş-Severin primeşte 457 de mii de lei, Primăria Caransebeş se alege cu o sumă de 521 de mii de lei, iar la oraşe Primăria Oţelu Roşu primeşte 238 de mii de lei. Sunt câteva comune cărăşene care primesc mai mult decât oraşele, ca de exemplu Obreja (338 de mii de lei), Copăcele (295 de mii de lei), Bozovici (227 de mii de lei), Zăvoi, chiar dacă are primar liberal, primeşte 207 mii lei. Sunt primării care primesc şi 1000 de lei, cum ar fi Goruia, Marga, Mehadica. Şocant de mici sunt şi sumele primite de Teregova (11 mii de lei), Fârliug (3000 de lei), Socol (6000 de lei), Pojejena (5000 de lei), Cărbunari (2000 lei) sau Ciudanovița (2000 lei).

Nina Curiţa

3 Comments

  1. Ce vrăjeală asta cu banii.Cu o mână ne da și cu doua ne ia banii înapoi așa cum face și cu banii pentru concertele care au avut loc (fara Uriah Hip bineînțeles) tot pe fraierește i ii taxează pentru banii dați și se mai apropie și alegerile și mai trebuie bani pentru partid marele PNL îl lui peste prăjit.

Adaugă comentariu