Judeţul are credite de 35 milioane de lei. Dunca vrea să mai stingă din ele! - Caon.ro
Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Pe ordinea de zi a ultimei şedinţe din 2020 a Consiliului Judeţean s-a aflat şi un proiect referitor la încercarea de refinanțare a unor credite cu dobânzi foarte mari pe care le are administrația județeană și pentru care se dorește obținerea unor sume de bani prin emiterea unor obligațiuni pentru stingerea acestor datorii!

 Este vorba despre acele credite neperformante ce au dobânzi foarte mari. „A fost un proiect sensibil care a trecut în unanimitate, după câteva ridicări pe vârfuri ale unor domni consilieri. Încercăm să refinanţăm unele credite neperformante, în sensul că sunt credite cu dobânzi foarte mari. Dorim să le transformăm, să obţinem nişte sume de bani prin emitere de obligaţiuni, să plătim aceste credite şi să economisim dobânda. Practic, vrem să reducem gradul de îndatorare şi să rămânem cu cash pe care să-l folosim la nevoie, dar nu pentru ajutor social, nu pentru primării, ci pentru a contribui pentru obţinerea de fonduri europene şi guvernamentale“, a spus preşedintele Consiliului Judeţean.

La ora actuală, administraţia judeţeană are 35 milioane de lei credite. „Până vom obţine banii, îndatorarea va scădea pentru că avem 1.100.000 de lei pe lună pe care îi plătim cu 350.000 lei pe lună dobânzi şi comisioane de tragere“, a mai spus Romeo Dunca. Şi din cei 3,3 milioane de lei primiţi acum câteva zile de la Guvern, Consiliul Judeţean a alocat 600.000 de lei pentru rată la bancă, comisioane de tragere şi dobândă la unul din creditele existente.

JCS-Nina Curiţa