Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Cele mai multe dintre acestea (37) au fost pentru acordarea de prim ajutor calificat. Mai grave au fost două incendii, unul produs la o casă din Vrani, unde un bărbat a fost găsit mort, iar cauza probabilă ar fi fumatul, iar altul la un șopron din Caransebeș, unde focul ar fi fost pus intenționat!

„În acest sfârșit de săptămână, pompierii militari cărășeni au desfășurat 50 de intervenții și misiuni pe raza județului Caraș-Severin. Astfel, pompierii au intervenit pentru stingerea a trei incendii, au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor în cazul unui accident rutier și au desfășurat activități de recunoaștere în teren și instruire. Totodată, au asigurat măsurile specifice de prevenire a unor eventuale situații de urgență pe timpul desfășurării unui meci de fotbal și au continuat acțiunile de verificare a secțiilor ATI din unitățile spitalicești ale județului, cu scopul de a urmări respectarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor“, informează ISU „Semenic“.

De asemenea, s-au înregistrat 37 intervenții pentru acordarea primului ajutor calificat, precum și alte situații din categoria asistenței de persoane.

Dintre cele mai importante misiuni, salvatorii au amintit două incendii. Unul dintre ele s-a produs duminică, 28 august, la o casă din Vrani, pentru stingerea căruia au intervenit pompierii militari orăvițeni cu două autospeciale și o ambulanță SMURD. Echipajele de intervenție, ajunse la locul solicitării, au constatat că incendiul se manifesta la podul locuinței și la o încăpere în care s-a descoperit o persoană decedată, de sex masculin. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost fumatul.

Alt incendiu s-a produs vineri, 26 august, la un șopron din municipiul Caransebeș. „Pentru localizarea și stingerea incendiului au intervenit pompierii militari din cadrul Detașamentului Caransebeș cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD. La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta cu flacără pe întreaga suprafață a anexei. În urma incendiului au ars aproximativ 20 de metri pătrați ai anexei din lemn, textile, electrocasnice etc. Cauza probabilă de producere a fost folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul“, transmite ISU.

JCS-Antoniu Mocanu