Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Chirurgul fusese trimis, parțial, la pensie de actualul manager al spitalului caransebeșean, Singh Bhupinder, însă judecătorii de la Tribunalul Caraș-Severin n-au fost de acord și l-au repus în drepturi pe Borcean. Spunem parțial la pensie pentru că surse din spital ne-au spus că managerul Singh i-ar fi permis doctorului Borcean să facă gărzi în continuare. Acum, judecătorii cărășeni au considerat că Borcean poate să opereze din nou!

„Admite cererea de ordonanță preşedinţială formulată de reclamantul Borcean Gheorghe, în contradictoriu cu pârâtul Spitalul Municipal de Urgenţă Caransebeş . Dispune suspendarea Deciziei Nr. 208/28.08.2024 emisă de Spitalul Municipal de Urgenţă Caransebeş în ceea ce priveşte încetarea raporturilor de muncă desfăşurate în baza contractului individual de muncă Nr. 4134/02.10.1984, până la soluţionarea definitivă a dosarului de fond nr. 1791/115/2024 aflat pe rolul Tribunalului Caraş Severin. Executorie de drept. Cu drept de apel în termen de 5 zile de la comunicare, apel ce se va depune la Tribunalul Caraş – Severin.”, se precizează în minuta apărută pe site-ul instanței cărășene.

Ce ar fi de remarcat în urma deciziei judecătorilor cărășeni? Odată că în timp ce procese sunt tărăgănate ani și ani de zile la Tribunalul Caraș-Severin, în cazul doctorului Gheorghe Borcean magistrații au fost foarte prompți cu o soluție, de moment, ce-i drept. Și tot de remarcat ar mai fi cât de înțelegători pot fi judecătorii cărășeni cu breasla medicală, permițându-i chirurgului Gheorghe Borcean să opereze la peste 71 de ani, în timp ce magistrații ies la pensie pe capete la 45 de ani, stresați de atâta muncă.

Medicul chirurg Gheorghe Borcean, care a împlinit recent 71 de ani, a fost de-a lungul anilor manager al Spitalului Municipal de Urgență din Caransebeș și chiar președinte al Colegiului Medicilor din România. Despre acesta, o anumită parte a presei cărășene scria mai demult că ar conduce o „caracatiță care a căpușat ani la rând spitalul, tumoarea care a adus unitatea medicală în comă” sau că a fost acuzat de malpraxis după ce l-a lăsat cu „traume pe viață” pe un pacient din Oțelu Roșu.

JCS-R.M.

4 Comentarii

  1. Intrebati orice chirurg din Timisoara cum face cand aude ca-i vine un pacient operat de Ghita Borcean. Un macelar in spital! Daca era vreo capacitate opera la clinici private in Timisoara, asa ii nenoroceste pe cei din zona Caransebes, care tot la Timisoara ajung.

  2. De ce sa te miri cand toti cei ce au putin curaj fug din tara asta cat vad cu ochii. Avem o sansa o data la 4 ani sa schimbam lucrurile dar din cauza faptului ca avem putina minte nu reusim niciodata.

  3. Ma rog bunului Dumnezeu ca membri familiilor acestor judecatori sa ajunga sub bisturiul doctorului Borcean.

Adaugă comentariu