Caraş-Severin, Romania

„S-au aplicat amenzi contravenţionale în cuantum total de 6.000 de lei şi 11 avertismente. De asemenea, s-a dispus oprirea temporară de la comercializare a unor produse cu abateri de etichetare în valoare de 1.837 de lei“, ne-a spus Cristian Angyal, comisar şef al Comisariatului pentru Protecţia Consumatorului Caraş-Severin.

Trei operatori economici au fost sancţionaţi contravenţional cu avertisment pentru că denumirea şi sediul producătorului, ale reprezentantului autorizat sau, după caz, ale importatorului, nu erau imprimate la loc vizibil, lizibil şi durabil pe jucărie sau pe ambalajul acesteia.

Alţi şase patroni au primit avertisment sau amenzi de 2.000 de lei pentru că eticheta de produs conţinea avertismente, indicaţii de utilizare şi precizări însoţitoare care nu erau redactate în limba română. S-au mai dat alte patru amenzi, cu un total de 4.000 de lei, pentru neafişarea preţurilor în mod vizibil, uşor de citit şi într-o formă neechivocă.

Au mai fost aplicate două avertismente pentru neafişarea la loc vizibil a numărului de telefon TELCONS 0800.080.999, precum şi adresa, numărul de telefon, de fax şi adresa de e-mail ale CJPC Caraş-Severin.