Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Poliţiştii cărăşeni au depistat în trafic trei conducători auto care au plecat la drum cam veseli!

Ieri, 18 februarie, în jurul orei 18.00, polițiștii din Anina au oprit pentru control pe DN 58, pe strada Libertății din Anina, un autoturism condus de un bărbat de 48 de ani din localitate, care se afla sub influența alcoolului, la testarea cu aparatul etilotest rezultând o alcoolemie de 1,97 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Aseară, la ora 22.30, polițiștii reșițeni au oprit pentru control, pe strada Timișoarei, un autoturism condus de un tânăr de 31 de ani, care la testarea cu aparatul etilotest a rezultat că avea o alcoolemie de 1,07 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Un alt bărbat de 39 de ani, tot din Reșița, a fost depistat azi-noapte, în jurul orei 22.47, în timp ce conducea un autoturism pe strada Timișoarei, având o concentrație de alcool în aerul expirat de 0,66 mg/l.

Legea pedepsește infracțiunea de conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge (n.r.: echivalentul a 0,40 mg în aerul expirat), cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.

JCS-N.C.