Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Apropierea sezonului încălzirii, care în județul nostru se face majoritar pe lemne, aduce cu sine și amenzi, și dosare penale pentru furtul din păduri!

„În majoritatea localităților din județul nostru, cetățenii folosesc lemnul ca și combustibil principal, fapt pentru care ne dorim să subliniem importanța prevenirii și protejării fondului forestier și a respectării legislației în vigoare privind tăierea, manipularea și transportul materialului lemnos.“, transmit jandarmii cărășeni, care și-au intensificat acțiunile în zonele împădurite ale județului, cu scopul de a preveni și combate furtul de arbori.

În acest fel, în ultima perioadă s-a reușit surprinderea și identifice mai multor cetățeni care au călcat strâmb pe Codul Silvic, fiind aplicate 11 sancțiuni contravenționale și întocmite acte pentru 5 fapte de natură penală privind tăierea și furtul de material lemnos. „Respectarea regulilor privind tăierea și transportul lemnului este nu doar o normă legală, ci și o datorie morală față de viitoarele generații. Numai prin eforturile noastre comune putem proteja fondul forestier!“, au încheiat jandarmii cărășeni.

JCS-A.M.