Caraş-Severin, Romania

TOPLEȚ – La sfârșitul săptămânii trecute, peste 30 de jandarmi cărășeni – ofițeri, subofițeri și cadre militare trecute în rezervă – au participat la acțiunile de curățare a Cimitirului Eroilor din Topleț, aflat într-o stare avansată de degradare!

Evenimentul a fost susținut și de autoritatea locală și de Asociația Națională Cultul Eroilor „Regina Maria“, filiala Caraș-Severin (organizație neguvernamentală având drept obiective identificarea, restaurarea, îngrijirea și protejarea operelor comemorative de război ridicate pentru omagierea eroilor căzuți la datorie). Acțiunea a fost organizată la inițiativa prefectului județului, Ioan Dragomir, a lt.col.(r.) Simionel Murariu, președintele filialei cărășene a ANCE „Regina Maria“, a lt.col. Ciprian Petrișor, șeful jandarmilor cărășeni, și a lui Ilie Hașcă, primarul comunei Topleț.

Ideea acțiunii a pornit atât de la starea locației, care cândva era scena unor evenimente importante din viața comunității, cât și de la amintirile rămase în memoria localnicilor și de la fotografiile existente, dorința fiind de a-i reda strălucirea cuvenită. În perioada următoare, vor fi amenajate și drumul spre cimitir, gardul împrejmuitor și locurile de veci, cu sprijinul primăriei.

JCS-T.K.