Izvorul de talente, reactivat - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – În cadrul strategiei pe termen lung pe care şi-au propus-o oficialii C.S. Municipal Şcolar, pe lângă latura investiţională, un obiectiv important îl reprezintă reorganizarea Centrului de Copii şi Juniori al clubului. Iar primul pas s-a făcut deja, prin nominalizarea profesorului Andrade Bichescu, în funcţia de coordonator.

Cu ce gânduri a venit în Valea Domanului Andrade Bichescu am aflat din discuţiile purtate recent: „Aşa cum bine ştiţi, se încearcă o reorganizare a fotbalului juvenil. Mai exact a centrului. În această idee am venit şi eu în Valea Domanului. Şi, sper ca împreună cu antrenorii existenţi în momentul de faţă să putem să eficientizăm activitatea. Este nevoie de timp, este nevoie de răbdare, de sprijin din partea autorităţilor. Mai mult este necesar ca lângă sportivii din centru să vină şi oameni cu bani, pentru a le asigura acestora condiţii cât mai bune de pregătire. Pentru ca, în cel mai scurt timp să putem oferi jucători atât pentru echipa de seniori, cât şi pentru fotbalul românesc. Astfel încât, în câţiva ani, să reuşim să ne finanţăm singuri, în ceea ce priveşte latura tehnică. Să nu mai aşteptăm ploaia, ca să crească recolta“.

O anumită influenţă pozitivă a acceptării funcţiei de coordonator la CSM Şcolar Reşiţa a avut-o şi promovarea celei mai benefice investiţii din istoria fotbalului din Valea Domanului. Şi anume suprafaţa sintetică peste terenul de zgură: „Este o mare realizare a preşedintelui Cristian Bobar, susţinută de primarul Mihai Stepanescu. Vom reuşi să acoperim, în mare măsură, necesarul de antrenament pentru grupe. Totodată, sperăm să devină şi o sursă de finanţare“.

La rândul său, preşedintele Cristian Bobar susţine că se impunea un coordonator, fiindcă „centrul trebuie să continue tradiţia fotbalului din Valea Domanului. Trebuie să creştem copii pentru fotbalul de performanţă“.

Un rol important în ceea ce priveşte transformările din Valea Domanului îi revine primarului Mihai Stepanescu: „Am mai spus-o, nu putem face totul peste noapte. Dar, încet, încet lucrurile prin contur. Am modernizat tribunele, am pus bazele unei echipe competitive pentru Liga a III-a de fotbal. Am început să lucrăm la terenul de zgură, pentru a-l acoperi cu suprafaţă sintetică. Acum, pregătim un nou sezon competiţional pentru grupele de copii şi juniori. Am mare încredere în prof. Andrade Bichescu, care are mână liberă în acest sens“.