Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – … e atât de simplă dacă nu o complicăm cu ipocrizie, îndoieli, gelozii, obligații, certuri. Este simplă, dacă nu uităm de ce iubim sau de ce zâmbeam cândva fără motiv.

Când iubeşti, spui ce simţi, ce crezi, ce vrei cu adevărat. Devii real şi realizezi că îţi place să fii real într-o lume care se ascunde după măşti frumoase, dar care nu înseamnă mare lucru. Atunci când iubeşti, ţii orgoliile la distanţă. Faci ce simţi. Fără temeri, întrebări, gesturi calculate ce ştirbesc simţămintele. Când iubeşti cu adevărat, înţelegi că şi dragostea are nevoie de încercări şi limite. Înţelegi şi că nu durează o veşnicie şi nu rămâne la fel ca în prima zi, dar dacă iubeşti fără să te minţi, accepţi şi că iubirea este un timp ce nu există.

Sentimentele frumoase pentru cei din viaţa noastră ne aerisesc sufletul. Toţi avem nevoie de iubire, doar că unii uităm să o mai dăruim. Uităm să ne pese de cei care ne-au fost alături, când ne este bine îi uităm pe cei care ţin la noi cu adevărat, uităm să îi auzim sau să îi vedem pe cei dragi. Toţi greşim, iubirea e şi ea imperfectă în toate formele ei, dar ne este necesară tuturor în minte, în suflet, în paşii care cer curaj, în clipele care cer încredere, când nesiguranţa cere certitudini.

Este februarie și, mai mult decât oricând, ne amintim de iubire, vorbim despre iubire. Deși, ea ar trebui să fie mereu în jurul nostru, în noi, în faptele și gesturile noastre. Iubirea e simplă. Uneori este sărutul furat, alteori e o privire unică. Uneori este un cuvânt sau o tăcere ochi în ochi. Alteori este o mângâiere, o întrebare sau o șuviță dată de-o parte. Poate fi un mesaj, o floare, o poză numai pentru tine. Alteori este gestul neașteptat, răspunsul unei întrebări puse demult, o dorință împlinită de care ai uitat și tu… Câteodată este zâmbetul pe care îl înțelegi doar tu sau cântecul pe care vrea să îl simțiți împreună. Uneori este dansul în care îți regăsești ritmul sufletului, alteori privirea care te face să te simți prețioasă sau care te dezbracă cu poftă…

Cam așa este iubirea! Și eu pe el, și el pe mine, și ea pe tine, și tu pe ea… Un joc al sufletelor, dar un joc în care nimeni nu trebuie să fie mințit, nimeni nu trebuie să se mintă. Iar iubirea aduce fericire. Sigur că fericirea este altfel pentru fiecare. Dar este acolo pentru fiecare. Așa că bucurați-vă de ce trăiți, aveți grijă la ce trăiți și nu invidiați pe nimeni.  V-am mai spus cândva că nu trebuie să lăsați Facebook-ul să vă păcălească, nici aparențele jucate bine: viața nimănui nu este perfectă. Spectacolul caracterelor este fascinant, viețile altora par mai interesante, lumea asta, în general, este acaparatoare. Însă povestea frumoasă este în lumea noastră mică, în care suntem bogați și puternici prin ceea ce avem, prin visurile noastre, prin cei dragi, dar mai ales prin iubire.

Iubirea este simplă! Iubiți pur și simplu, iubiți oamenii pentru care contați cu adevărat…

JCS-Nina Curița

FOTO: Pinterest