Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – O nouă campanie de recrutare dă șansa oricui are vârsta între 16 și 65 de ani să intre în rândul salvatorilor cărășeni! Nu ratați termenul limită, 30 septembrie!

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Semenic“ al județului Caraș-Severin începe o nouă etapă de recrutare a cetățenilor interesați să devină voluntari în cadrul programului „Salvator din pasiune“. Campania își dorește să creeze o legătură tot mai strânsă între societatea civilă și serviciile profesioniste pentru situații de urgență, prin implicarea activă a voluntarilor în soluționarea problemelor cu care comunitatea se confruntă.

Ce condiții trebuie să îndeplinească aspiranții la poziția de salvator din pasiune, pentru a se alătura pompierilor militari? În primul rând, să aibă vârsta cuprinsă între 16 și 65 de ani; să fie apți din punct de vedere medical; să nu fi fost condamnați pentru săvârșirea de infracțiuni cu intenție; să nu fi pierdut anterior calitatea de voluntar în cadrul inspectoratelor pentru situații de urgență. Dosarul candidatului trebuie să conțină: cererea de înscriere; acordul scris al părinților/tutorelui legal, pentru persoanele care au vârsta sub 18 ani; certificatul de cazier judiciar, pentru persoanele care au vârsta de peste 18 ani; copie după actul de identitate; aviz psihologic; act doveditor al ultimelor studii absolvite sau în curs de desfășurare; adeverință medicală.

„Activitățile de voluntariat constau în participarea efectivă la misiunile de intervenție, însușirea și punerea în aplicare a noțiunilor de bază în acordarea primului ajutor calificat, implicarea în acțiunile de ajutor umanitar și în cele de popularizare a măsurilor preventive în rândul cetățenilor. Pregătirea voluntarilor se realizează în mod etapizat, prin participarea la cursuri de pregătire (introductiv și prim ajutor de bază), urmate de susținerea unor examene. Cei interesați pot depune dosarele de înscriere la sediul inspectoratului din municipiul Reșița, str. Castanilor, nr. 123, până la data de 30 septembrie, de luni până vineri, în intervalul orar 8.00-16.00. Informații suplimentare pot fi obținute la numărul de telefon 0255 211 213 sau accesând site-ul inspectoratului www.isusemenic.ro.“ se arată într-un comunicat remis redacției.

JCS-A.M.

Adaugă comentariu