Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Candidatul PMP Caraş-Severin pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean consideră că transportul pe Dunăre poate fi extins pentru a contribui la dezvoltarea judeţului!

După ce şi-a expus planul „10+“, menţionând proiectele pe care împreună cu echipa PMP Caraş-Severin vrea să le implementeze, indiferent de rezultatul alegerilor, într-o primă fază Ionuţ Popovici a prezentat ce vrea să facă în portul de la Moldova Nouă pentru dezvoltarea turistică, economică şi socială.

Într-o filmare realizată în Clisura Dunării el a vorbit pe larg despre acest proiect, considerând că transportul pe Dunăre este cea mai ieftină autostradă: „Transformarea portului de aici într-un punct de trecere a frontierei cu bacul este un mare plus pentru turiştii din ambele ţări. Fie pentru o simplă plimbare, fie pentru a cunoaşte mai bine locurile şi istoria celor două ţări, un astfel de acces pe fluviul Dunărea este esenţial“.

Popovici a amintit şi de comerţul de odinioară cu vecinii sârbi: „Acest comerţ poate fi transformat acum într-un real sprijin pentru economia judeţului. Antreprenorii de aici vor putea cumpăra cantităţi serioase din Serbia pe care le vor putea aduce în ţară prin portul de la Moldova Nouă, costul fiind redus semnificativ. Desigur, şi exportul de la producătorii români va fi un plus pentru comercianţii din judeţ. Transportul pe Dunăre ar fi cea mai rapidă şi ieftină cale, contactul comercial cu alte zone ale ţării poate fi extins, ajungând atât până la Marea Neagră, cât şi în sens invers, înspre restul Europei“.

Comandat de Partidul Mişcarea Populară. Executat de NV WOTAN MEDIA. Cod mandatar financiar: 21200020