Ionuț Pleșu, bronz la Campionatul Balcanic de marș - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Sportivul cu dublă legitimare, Clubul Sportiv Universitatea Reșița și Clubul Sportiv Municipal Reşiţa, a cucerit medalia de bronz în proba de 20 de km marș, la seniori, la Campionatul Balcanic din Antalya!

„Pot să spun că este un vis împlinit pentru mine, mi-am dorit de mult o medalie internaţională şi m-a ajutat Dumnezeu, am reuşit s-o obţin. În proba de 20 km am reuşit să cuceresc medalia de bronz cu timpul de 1 oră, 31 de minute şi 27 de secunde.  Singurul meu regret este că nu am reuşit să fac un personal best, în ciuda faptului că m-am simţit foarte bine până la km 15. Până atunci, mă încadram ca şi timp sub o oră şi 30 de minute, dar de la km 15 am simţit o durere în partea dreaptă. Efectiv, trei km abia am putut să respir, singurul meu gând era să termin cursa. Pe ultimii doi km mi-am revenit şi am reuşit să cobor cât mai aproape de actualul meu personal best, care este de 1 oră, 31 de minute şi 12 secunde. În primul rând, sper să rezolv această problemă, pentru că nu este prima oară când mi se întâmplă lucrul acesta. Am mai avut o durere ca aceasta şi la Timişoara, şi în alte competiţii. Chiar voi merge cu domnul profesor să fac nişte analize, să vedem mai exact despre ce este vorba. Sper şi îmi doresc să pot participa la Cupa Europei, la 20 sau 50 de km, asta voi stabili cu domnul antrenor Gheorghe Ardeleanu. Şi, de ce nu, să obţin o nouă medalie. Cu echipa la 50 km sunt cele mai mari şanse. Dacă va fi să particip însă în proba de 20 km, atunci îmi doresc un timp cât mai bun şi poate o medalie. Ar fi greu, dar nu imposibil, aşa cum s-a întâmplat şi la Balcaniadă, unde nu mă aşteptam, dar totuşi am reuşit s-o obţin. Pe această cale, ţin să mulţumesc antrenorului Gheorghe Ardeleanu şi directorului CSU Reşiţa, Octavian Măzăran, pentru tot sprijinul acordat. Mulţumesc de asemenea cluburilor Universitatea şi Municipal Reşiţa”, a declarat Ionuţ Pleşu.

„În echipa României au fost şi trei componenţi reşiţeni: la 20 km seniori, Ionuţ Pleşu, care este cu dublă legitimare CSU-CSM Reşiţa, iar în proba de 20 km a fetelor au fost Ana Rodean şi Mihaela Acatrinei, care sunt în dublă legitimare CSU Reşiţa-Unirea Alba Iulia. Este meritorie evoluţia lui Ionuţ Pleşu, care a reuşit să spargă gheaţa şi să ia în premieră o medalie internaţională. S-a clasat pe locul trei în proba seniorilor cu un timp destul de bun. Îmi pare rău că de la km 15 a avut o criză de ficat şi a trebuit să iasă puţin din ritmul pe care ni-l propusesem pentru a realiza performanţa dorită. Dar şi-a revenit şi a terminat pe locul trei. În proba fetelor, din păcate nu am cucerit medalii, ele au venit pe locurile 4-5. Timpul realizat de Mihaela Acatrinei a fost însă unul foarte bun, de nivel internaţional, care ne dă mari speranţe pentru accederea în acele locuri pentru Jocurile Olimpice. Mai sunt şanse pentru îndeplinirea acestui obiectiv la Cupa Europei pe echipe de la Podebrady”, a declarat antrenorul Gheorghe Ardeleanu.

JCS-Ștefan Moraru

Adaugă comentariu