Caraş-Severin, Romania

ADVERTORIAL. Senatorul, candidat pentru poziţia de primar al Reşiţei, spune că a aflat de la cetăţenii urbei că problemele lor sunt altele decât cele pe care le consideră priorităţi administraţia liberală!

Candidaţii pentru Primăria şi Consiliul Local Reşiţa, din partea Alianţei PSD-Pro România-Alde, s-au întrunit pentru a prezenta, pe scurt, „Parteneriatul cu şi pentru reşiţeni“, un program lansat şi denumit astfel pentru că „el este izvorât din discuţiile pe care noi le-am avut înainte şi chiar şi acum cu cetăţenii din municipiul Reşiţa, a declarat Ionuţ Narcis Chisăliţă. Am constatat – şi înainte când am discutat cu ei, şi acum, în această campanie pe care noi o ducem printre oameni – că problemele reale ale Reşiţei şi ale reşiţenilor sunt altele decât cele pe care ni le-a prezentat administraţia actuală reşiţeană liberală. (…) Eu cred că problemele reale ale reşiţenilor sunt altele decât cele care au fost puse pe tavă în cei patru ani de administraţie locală. Noi vom continua să mergem printre oameni, vom încerca să-i convingem că acest parteneriat este cel mai bun pentru reşiţeni. Nu sunt şi nu venim cu nişte lucruri extraordinar de mari. Pentru că, din punctul nostru de vedere şi din ceea ce am discutat cu cetăţenii din Reşiţa, dorinţele lor sau ceea ce-şi doresc ei pentru Reşiţa sunt lucruri mult, mult mai simple, care se pot face“.

Chisăliţă a vorbit despre reducerea impozitelor şi taxelor cu 25%, despre reintroducerea gratuităţilor la transport, aşa cum le cer înapoi unii dintre bunicii urbei, dar şi despre sprijinirea antreprenorilor deja existenţi în Reşiţa şi a celor care doresc să se lanseze aici, fără ca administraţia să tânjească după mari investitori şi mari firme care nu vor veni pe aici prea curând.

„Din păcate, am constatat că cei patru ani de mandat PNL au însemnat practic doar o distanţare faţă de cetăţenii municipiului Reşiţa şi doar priorităţi pe care le-au avut ei şi nu reşiţenii, a subliniat Chisăliţă. Şi acest lucru s-a văzut inclusiv la celebrul concert care a fost pentru deschiderea Centrului – dar la care, din câte am înţeles, încă se lucrează –, concert la care au participat, doar pe bază de invitaţii, doar invitaţii lor. Am primit telefoane de la cetăţeni care au reclamat faptul că nu au putut să participe la acest concert. Şi mie mi se pare normal ca, atunci când faci inaugurarea unui Centru, să participe toţi, pentru că nu este Centrul PNL, este Centrul reşiţenilor. Din păcate, asta au însemnat cei patru ani de administraţie, doar administraţie PNL, nu şi administraţie pentru cetăţenii din Reşiţa. Am participat în toată această campanie printre oameni, şi foarte mulţi dintre ei s-au plâns – şi asta cuprinde şi parteneriatul nostru – şi de impozitele şi taxele pe care ei le plătesc şi care sunt foarte mari în comparaţie cu localităţi similare, municipii-reşedinţă de judeţ“. Asta fără a ţine cont de veniturile mici ale cetăţenilor urbei…

JCS-Antoniu Mocanu

Comandat de Partidul Social Democrat. Executat de NV WOTAN MEDIA. Cod mandatar financiar 21200019