Caraş-Severin, Romania

ADVERTORIAL – Preşedintele PSD Caraş-Severin, candidatul social-democraţilor pentru şefia Consiliului Judeţean, ne-a prezentat, în cadrul unui interviu, viziunea sa pentru dezvoltarea judeţului. Liderul PSD susţine că soluţiile sale nu sunt populiste şi sunt concretizate într-o altfel de viziune privind dezvoltarea integrată a judeţului.

JCS: Sunteţi candidatul PSD pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Caraş-Severin, care credeţi că este cel mai important lucru asupra căruia un viitor preşedinte de Consiliu Judeţean ar trebui să se aplece?

I.M.: În ceea ce priveşte judeţul Caraş-Severin, vă spun fără ezitări, cred că cea mai mare problemă este cea a locurilor de muncă. Nu ducem lipsă doar de locuri de muncă, dar nu avem nici locuri de muncă bine plătite care să-i răsplătească pe cărăşeni la adevărata lor valoare. Este cea mai importantă problemă pe care eu şi echipa mea de consilieri judeţeni vrem să o rezolvăm. Vreau să le redau cărăşenilor mândria de a munci în condiţii bune şi siguranţa unui salariu just. De asemenea, pentru a putea da judeţului o noua perspectivă economică, trebuie să refacem sute de kilometri de drumuri judeţene care leagă satele, comunele şi oraşele judeţului, făcându-l atractiv pentru mediul de afaceri.

JCS: Este un proiect ambiţios. Cum veţi reuşi să faceţi asta? Vă întreb pentru că mereu s-au promis locuri de muncă dar fără rezultate concrete.

I.M.: Alţi candidaţi nu au avut o viziune integrată asupra acestei probleme. Nu poţi să baţi din palme şi să faci locuri de muncă. Trebuie să ai o strategie foarte clară pentru că lucrurile se leagă între ele. Ca să poţi crea locuri de muncă, trebuie să atragi investitori, ca să atragi investitori, trebuie să le asiguri condiţii. De aceea vreau să reabilităm drumurile din judeţ în aşa fel încât investitorii străini să fie conectaţi la o infrastructură modernă. În acest scop, vom atrage fonduri europene pe care le vom folosi ca să construim şosele europene. Vedeţi cum se leagă lucrurile? Toate aceste măsuri trebuie gândite etapizat ca să aibă efect.

JCS: De ce ar crede oamenii că dumneavoastră aveţi capacitatea să faceţi toate aceste lucruri? De ce ar mai crede cărăşenii în dvs?

I.M.: Pentru că am în spate o experienţă administrativă serioasă şi pentru că am alături de mine o echipă competentă care poate să pună aceste proiecte în act. De asemenea, sunt de la PSD. Fac parte dintr-un partid care a reuşit să aducă România pe creştere economică după o criză profundă, care a deblocat fondurile europene şi care le-a adus în judeţ. Fac parte dintr-un partid care ştie să guverneze naţional şi local şi care a produs rezultate reale, palpabile, pentru fiecare român. Oamenii ştiu aceste lucruri. Oamenii ştiu cine a dat ceva comunităţii şi cine a tăiat pensii şi salarii.

JCS: Se tot vorbeşte zilele acestea despre sănătate. La nivel naţional lucrurile nu stau deloc bine. Aveţi în vedere soluţii pentru acest domeniu la nivel judeţean?

I.M.: Ceea ce se întâmplă în sănătate este grav. Ştiam că există o problemă mare în acest domeniu dar nu-mi imaginam care este amploarea reală. Noi am introdus în programul de guvernare pe care l-am prezentat oamenilor din Caraş-Severin necesitatea reabilitării imediate a spitalelor. Şi asta vom face! Iar pentru infrastructura locală de sănătate avem în vedere reabilitarea imediată a tuturor centrelor de primire urgenţe pentru ca accesul la sănătate să nu fie îngrădit şi serviciile medicale să se furnizeze către oameni în cele mai bune condiţii.

JCS: În încheiere, doriţi să transmiteţi ceva alegătorilor?

I.M.: Da, îi rog să cântărească foarte bine opţiunea electorală pe care o au. Avem pe de-o parte PSD-ul, care a scos România din criză economică şi care a arătat că poate oferi oamenilor soluţii cu efect imediat. Pe de altă parte avem alte partide, nici nu le dau numele, care au aruncat, de fiecare dată când au guvernat, ţara în criză. Îi invit pe oameni să voteze proiectul de dezvoltare PSD pentru Caraş-Severin în detrimentul unor promisiuni fără perspectivă şi frică.