Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – La finele săptămânii trecute, conducerea PNL a spus că îşi doreşte să pună capăt situaţiei incerte în care se zbate Consiliul Judeţean Caraş-Severin.

Într-un comunicat de presă, Marcel Vela şi Valeria Schelean spuneau că este nevoie de convocarea unei şedinţe extraordinare a forului judeţean, în cadrul căreia liberalii să îşi asume preşedinţia CJ, propunându-l în acest sens pe doctorul Romeo Dumitrescu. Ba mai mult, PNL spunea că dacă nu obţine voturile necesare, va accepta şi un consilier PSD la cârma Consiliului Judeţean. Joi, 5 mai, consilierii judeţeni se vor întâlni într-adevăr în şedinţă extraordinară. Întrebat dacă partidul pe care îl conduce va avea o propunere sau dacă va accepta un consilier liberal, preşedintele PSD Caraş-Severin, Ion Mocioalcă, ne-a spus că PSD este un partid serios şi consecvent care nu îşi doreşte să obţină conducerea Consiliului Judeţean decât prin alegeri şi nu pe uşa din dos.

„Eu, personal, sunt foarte curios ce a gândit conducerea PNL cu acest pas, conducere care după ce l-a dat afară pe Sorin Frunzăverde, acum i-a găsit repede şi înlocuitor şi, automat, şi majoritatea necesară pentru alegerea înlocuitorului. Nu vreau să fiu înţeles greşit pentru că am spus că imediat se găsesc majorităţi când se vrea definitivarea unor opere politice, tot ce vreau să spun însă că jocurile de acest gen nu îşi aveau acum sens. Există cazuri în care până şi politica asta are nevoie de lucruri şi gesturi corecte. Iar un astfel de caz este chiar acesta de care vorbim acum. Deci, PSD vrea conducerea CJ prin alegeri şi nu pe uşa din dos“, ne-a declarat şeful PSD.