Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Întrebat despre rezultatul alegerilor, liderul PSD ne-a spus că vrea să înceapă cu o glumă şi anume faptul că „a devenit o specialitate pentru mine să bat PNL în Caraş-Severin“, adăugând că a avut dreptate când a spus că PSD Caraş-Severin va trimite în Parlament doi deputaţi şi un senator!

„Adversarii noştri nu au fost doar Vela şi Popa, ci şi o mică parte din PSD care a trădat nu pe Hurduzeu, nu pe Mocioalcă, ci partidul, atât la locale, cât şi la parlamentare. Fără aceste trădări am fi bătut zdrobitor PNL în judeţ. Cu toate acestea, PSD a reuşit să obţină un scor care îi permite să trimită trei parlamentari la Bucureşti“, a spus viitorul senator PSD.

Mocioalcă le-a mulţumit colegilor care s-au implicat în campanie: „Le mulţumesc primarilor, cu care a fost o reală plăcere şi o onoare să reiau colaborarea, le mulţumesc celorlalţi aleşi locali, dar în special activului de partid care s-a implicat în campanie“.

Şi pentru că PSD a obţinut un scor bun la nivel naţional, deputatul cărăşean consideră că PSD ar trebui să dea premierul: „A fost un scor cu 3 în faţă, PSD a umilit PNL care a plecat din start ca principal favorit. Regret că în Parlament nu a intrat PRO România, însă voi milita, aşa cum o fac de mult timp încoace, pentru o unitate a stângii la nivel naţional şi în judeţ. Mai mult, în Caraş-Severin voi propune foştilor colegi de la PRO România ca în toate consiliile locale să facem alianţe politice şi să identificăm ca principal adversar Partidul Naţional Liberal. În judeţ, mi-aş dori ca această alianţă să se facă şi cu PMP, pentru că eu nu uit faptul că ăn 2016 am acţionat împreună pentru a face o majoritate la Consiliul Judeţean, lucru ce nu a fost apreciat de publicul larg la alegerile locale. Însă, trebuie să mă consolez cu faptul că electoratul are mereu dreptate, iar cine nu învaţă din greşeli nu are viaţă lungă în politică şi e vai de capul lui“.

Ion Mocioalcă mai consideră că din punct de vedere politic, atât la nivel naţional cât şi în Caraş-Severin, PSD trebuie să îşi continue reforma, aducând în faţă oameni tineri, competenţi, dornici de performanţă. „Am remarcat în această campanie destui oameni care îşi merită locul în conducerea PSD Caraş-Severin. Desigur că în perioada următoare urmează o analiză pe fiecare localitate, secţie pentru a vedea implicarea fiecărui ales local, primar sau consilier. Pentru că azi, la doar câteva zeci de ore de la finalizarea alegerilor, PSD Caraş-Severin trebuie să înceapă campania pentru anul 2024. V-am spus că specialitatea mea rămâne aceeaşi: să bat PNL în Caraş-Severin“, ne-a mai declarat liderul PSD, Ion Mocioalcă.

JCS-N.C.