Caraş-Severin, Romania


ADVERTORIAL. Aproape 3 milioane de copii învață în format online, la nivel național. 50% dintre ei nu au tabletă sau laptop, ci folosesc telefonul!

Au trecut mai bine de opt luni de când guvernul PNL a anunțat că va distribui 250.000 de tablete școlare. Până acum au fost livrate elevilor mai puțin de un sfert.

„Guvernul Orban transformă încă o generație în generație de sacrificiu iar acest lucru nu poate fi acceptat. PSD este singurul partid care a prezentat un program de guvernare clar, cu soluții viabile pentru educație“, susţine deputatul Ion Mocioalcă.

Iată câteva dintre măsurile pe care PSD le va implementa în perioada 2020-2024

• Dublarea imediată a alocațiilor pentru copii.

• Acordarea de vouchere pentru creșă, până la intrarea copilului în grupa mică de la grădiniță.

• Asigurarea a 6% din PIB pentru Educație începând cu anul 2024.

• Achiziția de laptopuri și tablete școlare cu abonament la internet.

• Înființarea școlilor cu program prelungit, până la ora 16,00, oferind astfel elevilor pe lângă programul școlar şi posibilitatea de a servi o masă caldă.

• Finanțarea a 1.750 de noi creșe și unități after-school.

• Realizarea proiectului TVR Educațional, astfel încât toți elevii să aibă acces gratuit la lecții.

• Garantarea transportului gratuit pentru elevi pentru toate tipurile de transport, pe tot parcursul anului calendaristic.

„Comisia Europeană confirmă că apelurile noastre pentru redeschiderea școlilor au fost justificate și că încăpățânarea Guvernului Orban de a închide toate școlile din România riscă să compromită total educația elevilor și să agraveze inegalitățile sociale dintre elevii din țara noastră.

Se aude, dle Orban ? Dle Vela, faceţi parte din Guvernul Orban!“, a mai precizat Ion Mocioalcă.

Comandat de Partidul Social Democrat, filiala Caraş-Severin, cod mandatar financiar: 11200020

5 Comments

  1. Alo domnu Mocioalca ,nu ai fost capabil sa rezolvi problema transportului CFR pe ruta Berzovia -Oravita ,nu mai aveau oameni cum sa ajunga la munca la medicii etc.si cand te gandesti ca se circula pe aceasta ruta in timpul razboiului ! Ati facut voi PSD ce ati facut si ati desfintat-o .Nici tu nu mai crezi in promisiuni , ca noi ne-am saturat si de tine si de promisiunile tale .

  2. De la tine si de la sleahta de infractori din psd, proponta, aur, ppu nu mai credem niciun cuvant.
    Doar minciuni electorale.

  3. Devlai tato ! potop de bine pe capul elevilor din judet de ajunge iar Mocioaca in parlament. Ce le-a cumparat in astia 30 de ani, dar sa vedeti ce va face daca ajunge iar acolo, nu ca uitucul de Grindeanu care odata ajuns la Bucuresti, a uitat de unde a plecat. Asta e baiat de cuvant, uitati-va la ceafa lui, mai ca ar cumpara el 10 tablete sa le doneze vreunui catun uitat din judet, din diurna de parlamentar.

  4. Are dreptate Mocioalca, pentru PSD, educatia e o prioritate, la ce specimene au in partid….

Adaugă comentariu