Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – „… dar nu am bătut pe nimeni“, spune primarul Reşiţei explicând zvonurile zilei de marţi, conform cărora ar fi bătut angajatul unei firme de internet.

„Din cauza unor informaţii apărute în mass media cum că aş fi bătut cu bestialitate, cu pumnii şi picioarele, un angajat al nu ştiu cărei firme de IT, aş vrea să clarific în faţa dvs ce s-a întâmplat de fapt, spune primarul Ioan Popa. În urmă cu două luni, am descoperit că avem contracte de IT, de întreţinere, de telefonie, alte servicii, de securitate, video şi aşa mai departe cu două firme: Avolo, o firmă din Timişoara, cu care avem cinci contracte, şi Europe C&C, cu care avem zece contracte. Mă refer la toate direcţiile Primăriei, interne sau externe, în speţă Patrimoniu, Asistenţă Socială, Situaţii de Urgenţă, Aparatul primarului, Impozite şi Taxe, şi aşa mai departe. Observând că aceste contracte au sume foarte mari din punctul meu de vedere, am convocat la discuţii pe cei care administrează aceste două companii, acţionariatul fiind acelaşi, de fapt. E vorba despre un domn Cornel Ciontu, căruia i-am expus situaţia, cu specificarea unor puncte chiar uşor absurde. Spre exemplu, plăteam 975 de euro pe lună internet în Piaţa Tricolorului sau plăteam o legătură pentru Situaţiile de Urgenţă, într-un birou în care ei nu mai funcţionează pentru că s-au mutat de acolo de vreo trei ani, dar noi continuam să plătim aceste facturi“.

Primarul a cerut partenerilor de contract să plătească chirie pentru cei 11 kilometri de cablu care atârnă de stâlpii municipalităţii, însă operatorul a refuzat, explicând că fibra optică e pentru Primărie. Edilul a mai reproşat faptul că, pe banii Primăriei, era finanţată o conexiune de internet între palatul administrativ municipal şi o televiziune privată: „Nu văd de ce am plăti noi, Primăria, o conexiune online cu o televiziune. Dânsul mi-a răspuns că era o dorinţă a cuiva care a vrut să facă o legătură TV online, ca să poată să transmită direct pe respectiva televiziune“.

Aşa s-a ajuns, marţi, la cea de-a treia întâlnire. „Întâlnirea, la care au participat şi cei doi consilieri ai mei, Cosmin Teodorescu şi Andrei Furnică. Aceasta s-a desfăşurat în sala de sus a Primăriei, într-un spaţiu public. A venit din nou fără documente. (…) În perioada ianuarie – 1 august, am plătit către Europe C&C 125.000 de lei, iar către Avolo – 110.000 de lei. Au fost făcute plăţi care depăşesc 60.000 de euro pentru servicii de internet şi telefonie. Am auzit acelaşi lucru: că datele noastre nu sunt complete, nu sunt corecte, că n-avem toate anexele la contract. Într-adevăr am avut o discuţie puţin mai alertă, pe un ton poate mai ridicat, şi i-am spus că în condiţiile astea doresc să ştiu dacă îşi menţine ideea din întâlnirile anterioare de a rezilia contractele, pentru că suntem gata să o facem. Mi-a spus că da, pentru că oricum nu se poate discuta cu noi, că aşteaptă un protocol din partea noastră pe care-l va semna. A trântit scaunul, a trântit uşa şi a plecat“. Totuşi, privaţii de pe cârca Primăriei sunt, după spusele primarului, şi în cârca autorităţilor judeţene, dar asta este o altă poveste.

Nu trebuie omis faptul că, în paralel, municipalitatea mai avea contract pentru internet şi cu cei de la RDS, „pentru că aveam nevoie şi de un furnizor serios“, după cum explica edilul.

„Vreau să vă spun că mie-mi este foarte greu! Eu aici mă lupt cu caracatiţa cu 7.000 de tentacule! Şi vă cer să fiţi oneşti, nu să mă faceţi frumos, dacă vreţi să scoatem oraşul din rahat. Ştiţi ce mi-a scris cineva mai adineauri? Să nu-mi dau demisia! Nu-mi dau, domne, demisia. Sabia într-o mână, toporul în cealaltă, şi la luptă! Nu vreau nici să vă speriaţi, nici să vă bucuraţi că nu-mi dau demisia. Oameni buni, toţi aveţi internet acasă, cum să plăteşti sumele astea? Că nu suntem noi, Primăria Reşiţa, NASA, Pentagonul? Până acum, n-am reuşit să mut niciun cent, după trei întâlniri cu el!“. Oricum, realitatea o arată că internetul de prin parcuri nu mai merge demult, decât sporadic, doar în anumite zone.

Totuşi, Poliţia a înregistrat un apel la 112 şi o plângere scrisă vizavi de un incident între cele două părţi contractante. Şeful administrativului reşiţean crede că acuzele ce i se aduc pot fi puse pe seama faptului că şi-a câştigat o faimă de om coleric. Interpelat dacă ar fi lovit totuşi pe cineva în dimineaţa de marţi, primarul a răspuns că, poate, cu o floare. Nu a precizat dacă ar fi folosit o floare de cireș sau… cireșul.

9 Comments

 1. Exact cum am spus acum cateva zile, cred ca e o mare tzapa pentru Resita primarul asta. Imi pare bine ca nu am fost la vot.

  Numai conflicte si scandaluri, nimic durabil pentru orasul asta. Nici un plan de viitor doar scandal. O sa ne ia naiba.

  • oricum mai are sustinatori,uite cite „negative „ti au dat-sint insa sigur ca sint angajatii de la ponton sau montebanato

  • Faptul că nu ai răbdare, predici aceași placă din prima zi de după alegeri, te dă de gol că ești doar un lingău de partid. Nici eu nu sunt prea optimist, dar îi dau timp un an înainte de a arunca cu noroi dacă va fi cazul. Oricum sper doar să nu fie un primar la fel de rău cum ar fi fost jigodia de la pesedeu.

  • Daca mergeai la VOT era ceva, nu conta cu ciune votai, dar asa STAI IN BANCA TA, parerea unui pe care nu il intereseaza de orasul sau, NU NE INTERESEAZA nici pe NOI restu!!!

 2. Am fost acuzati 26 de ani ca batem pasul pe loc in sfirsit am inceput sa ne miscam ….inapoi

 3. Sigur cand vezi cum se scurg banii din bugetul primăriei in buzunarele unor jmecheri, cred ca este posibil sa ai accese de furie. Toate contractele cu jmecher trebuie reziliate…
  Nu este normal, sa se ajungă la violenta !
  Nu cred ca primarul, sa fi făcut un asemenea gest, …a avut martori cei doi consilieri…
  Cu siguranța cand pierzi un contract de 100.000 de euro in care nu faci absolut nimic decât încasezi si numeri bani, suma care cu siguranța acea o cota de parandărăt, te poate lua o hemoragie la gât, operabile numai la Timisoara.

  Sa se termine cu scurgerile de banii către buzunarele jmecherilor!
  Popa ,,Daca ai sabia si toporul,, taie cele 7000 de capete ale Hidrei !

 4. Ca si la DNA, cand vrei sa-l salti pe unu ca fura, te trezesti ca sar 3 lingai ce-si pierd avantajele in apararea hotului. Metehnele lasate mostenire de PSD si oamenii imparatului se vindeca greu, iar hidra are multe capete, cu cat tai unele cresc altele in loc. Ai lupta mare Popa, dar pentru ca sa aiba viitor si copiii nostri in Resita te rog sa nu renunti !

 5. Nu se poate schimba nimic fara sa se ” revizuiasca” cel putin atitudinea! Inclusiv noi, cetatenii, trebuie sa acordam o sansa …schimbarilor, daca dorim cu adevarat sa ne miscam „inainte”! Da, e clar ca aceste contracte trebuie reziliate si (re)facute asa cum prevede legea!
  Caragiale si personajele sale sunt din nou printre cei care doresc schimbarea, dar „sa nu se schimbe nimic”!! Deci, sa avem „putintica” rabdare, Domnilor!!

 6. D-le Popa, fi ca Mihai Viteazu: Sabia intr-o mana, toporul in cealalta!
  Tara trebuie ELIBERATA de vrasmasi! Actualmente tara noastra e SUB OCUPATIE straina criminala interlopa! Interlopii venetici invadatori au centrul in Parlament!
  Al 12-lea documentar din seria istoriei lumii (de la inceputuri si pana azi) explica & documenteaza situatia mai bine, pe intelesul tuturor:
  https://www.youtube.com/watch?v=lJkZWxSEhEQ&feature=youtu.be
  Deviza dacilor:
  Daca a traii inseamna sa te tarasti in genunchi, ridica-te si mori!

Adaugă comentariu