Ioan Ploscariu din Sacu, la 100 de ani: un om drept, o filă de istorie! - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

SACU – ,,Un zâmbet sau o vorbă bună spusă unui bătrân înseamnă a-i dărui o zi mai mult de viaţă“, spunea Vasile Conta. Nu doar de un zâmbet, ci de mai multe zâmbete, de vorbe bune, dar și de cadouri a avut parte miercuri, 28 iulie 2021, longevivul cetăţean al județului Caraș-Severin, Ioan Silviu Ploscariu, originar din satul Tincova, la aniversarea venerabilei vârste de 100 de ani!

La acest eveniment deosebit au participat prefectul judeţului Caraş-Severin, Cristian Gâfu, reprezentanţii structurilor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, din cadrul Garnizoanei Reșița, alături de primarul comunei Sacu, Nicolae Daminescu, de familia sărbătoritului și de membrii comunității.

Domnul Ploscariu i-a întâmpinat personal pe invitați, în poarta casei, ca o gazdă bună, strângând mâinile tuturor. Despre nenea Ioan comunitatea are numai cuvinte de laudă, fiind apreciat pentru bunătate. A fost un om dedicat semenilor, având rolul de epitrop al bisericii din localitate, dar este și veteran de război, luptând în Al Doilea Război Mondial și fiind deținut în lagărele URSS. Deși aflat la o vârstă înaintată și suportând vremea caniculară, longevivul veteran de război a rămas în picioare alături de invitați, menţinându-şi statura dreaptă ca un veritabil ostaş.

Prefectul Cristian Gâfu a afirmat că nenea Ioan este un exemplu demn de urmat pentru faptele sale remarcabile și a cărui poveste de viață merită cunoscută în întreg judeţul.
Domnul Ploscariu este o filă din istoria României şi a predat, miercuri, tuturor, o lecţie de neuitat și de urmat.

JCS-L.A.