Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – „Vă invităm să veniți la Zilele Reșiței! Vom avea folclor, am insistat la colegii mei să aducă un sârb, este un sârb magic pe acordeon – Borko Radivojevic, l-am văzut și este fenomenal!”, transmite primarul Ioan Popa locuitorilor municipiului, și nu doar lor, cu ocazia debutului ediției din acest an a tradiționalelor sărbători!

„Pe cei care iubesc folclorul veritabil îi sfătuiesc să nu îl piardă pe acest sârb care este genial, o să merg și eu să îl văd. Evident, duminică o să merg să îl văd și pe Horia Brenciu, care îmi place foarte mult. Vom avea mâncare, băutură, de toate acolo în zona Câlnicel. Circulația este închisă acolo, vremea se pare că va fi bună, poate va fi un pic cald duminică. Sunt zilele noastre, zilele reșițenilor, vă invit să ciocnim un pahar!”, a adăugat edilul Ioan Popa.

În deschiderea programului zilei de vineri, 28 iunie, prezentat de actorul Dan Mirea, vor evolua în fața publicului, de la ora 19:00, Grupul de dansatori al Asociației de păstrare a tradițiilor populare din Cristur (instructor Iuliana Szabo), urmat de Formația de dansuri populare germane „Enzian = Gențiana“ din Reșița (coordonată de Marianne și Nelu Florea), Ansamblul de cântece şi dansuri croate „Kud Klokotic“ din Clocotici (coordonat de Mihai Vătav) și Ansamblul folcloric „Bârzava“ (coregraf – Caius Șandru, coordonator – Maria Aghescu), care va prezenta o suită de dansuri din Valea Timișului.

De la ora 20:00, vor urca pe scenă „Virtuozii Semenicului“ (dirijor Mircea Petruț), soliștii Roxana Mag, Camelia Ceocu, Nicu Novac și Mirela Petrean, între ale căror recitaluri vor reveni dansatorii de la „Bârzava“, cu alte suite de dansuri populare. În încheiere, vor evolua în fața publicului Olivera Kokic și Filip Bulatovic, acompaniați de Borko Radivojevic Orchestra din Serbia.

JCS-Walter Fleck

Adaugă comentariu