Caraş-Severin, Romania

EFTIMIE MURGU – Aproape 400.000 de lei, cheltuiți la Eftimie Murgu pentru mai multe obiective de interes. Este vorba despre instalarea unui sistem de supraveghere video în comună, începerea lucrărilor la capelele bisericilor ortodoxă și baptistă, reabilitarea stațiilor de epurare și de captare apă și achiziționarea dispensarului medical de la fostul medic de familie!

Pentru sistemul video, care va fi gata cât de curând, primăria a cheltuit 60.000 de lei. În acest fel, se speră că va scădea cantitatea de deșeuri aruncate aiurea. Aceeași sumă, 60.000 de lei, a fost împărțită egal bisericilor ortodoxă și baptistă pentru începerea lucrărilor celor două capele, iar 100.000 de lei au fost cheltuiți pentru reabilitarea stațiilor de epurare și captare apă.

Dispensarul medical a costat bugetul local 160.000 de lei, primăria intenționând să aducă clădirea la standarde moderne. „Imobilul se află la nivelul anului 2000, însă vrem să-l aducem la standardele actuale. Pentru asta, vom căuta o sursă de finanțare pentru a-l reabilita. Probabil, aceasta va fi CNI”, ne-a declarat primarul Mihai Otiman despre acest subiect.

Aceste obiective se adaugă altora aflate în lucru la drumurile comunei. În acest fel, va avea de câștigat atât estetica comunei morilor de apă, cât și confortul locuitorilor.

JCS-Ionel Ivașcu