Caraş-Severin, Romania

Şi dacă în urmă cu o lună, lucrările creau aparenţa unei „explozii“ de viteză, acum par puse în pauză, după cum au constatat reprezentanţii municipalităţii. Trebuie spus că, după tot felul de amânări, ultimul termen prevăzut pentru finalizarea lucrărilor fusese stabilit pentru data de 29 octombrie 2010, potrivit celui de-al patrulea act adiţional. Şi chiar dacă mai e ceva de lucru la Hala Centrală, potrivit unui document emis de cei de la SC Pieţe SRL în urmă cu mai bine de trei luni, „restul valorii de decontat este de 101.992 lei, fără TVA. (…) După această dată (29 octombrie 2010 – n.r.) au fost calculate şi facturate penalităţi de întârziere, conform clauzelor contractuale, în cuantum de 0,05% pe zi calendaristică de întârziere“.

Tot în februarie, cei de la Pieţe au raportat primăriei: „stadiului fizic al lucrărilor: finisaje exterioare – 96%, instalaţii termice la centrală – 99%, sisteme electrice bazar – 85%, sisteme termice bazar – 91%, izolaţii clădire bazar – 98%, compartimentări clădire bazar – 75%“.

Ulterior, cei de la Consproiect au emis un grafic pentru finalizarea lucrărilor în şase săptămâni, începând de la finele lunii martie, deja depăşit cu o săptămână. După cum se poate observa şi acum, lucrurile nu s-au schimbat prea mult.

„În urma verificărilor efectuate, în 3 mai, de către Serviciul de Investiţii din cadrul Primăriei municipiului Reşiţa la hala de la Piaţa Reşiţa Sud, s-a constatat că lucrările nu sunt în grafic nici acum şi, ca urmare, s-a cerut conducerii SC Pieţe Reşiţa SRL, care are încheiat contractul cu executantul lucrării, respectiv firma Consproiect, să prezinte un nou program de recuperare a întârzierilor. (…) La şedinţa din 3 mai, în teren (la lucrările de la hală – n.r.) au fost găsite doar trei persoane. De asemenea, şi în şedinţa din 10 mai s-a constatat că stadiul lucrărilor nu respectă graficul, în teren constatându-se acest aspect“, ne-a comunicat Mihai Stepanescu, primarul Reşiţei. Nu a fost avansată nici o dată până la care se preconizează finalizarea lucrărilor şi nici n-a fost comunicat vreun nou grafic în acest sens…

Antoniu Mocanu

Adaugă comentariu