Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Cursanții Secției de Arte din cadrul Școlii Populare de Arte și Meserii „Ion Românu“ expun în Sala „Ion Stendl“!

Muzeul Banatului Montan din Reșița găzduiește, în această perioadă, expoziția de sfârșit de an, respectiv de absolvire a studiului de 3 ani și al anului de perfecționare, a elevilor Școlii Populare de Arte și Meserii „Ion Românu“.

„Am intitulat expoziția «Întreg… în culori», întrucât din tot întregul în care noi existăm, ei au lua frânturi și au creat un alt întreg. Fiecare lucrare are un mesaj propriu, o metaforă, un sentiment, o emoție. Eu îi încurajez pe copiii cu care lucrez să se manifeste liber, să aibă curajul de a greși pentru că societatea și școala impun anumite tipare care multora le taie aripile. Încerc să îi scot din aceste tipare măcar pentru orele în care sunt în atelier, unde se pot manifesta fără inhibiții, fără temeri și fără frici. Îi încurajez ca arta să o facă în primul rând pentru ei, pentru ființa lor și apoi pentru iubitorii de artă.“, ne-a mărturisit prof. Ecaterina Tudor, cea care ii îndrumă pe elevii claselor de pictură, de grafică și artă decorativă.

„O expoziție deosebit de bogată, cu un rezultat deosebit al cursanților, mai ales pentru că sunt expuse lucrări ce acoperă toate genurile artei plastice. Sunt remarcabile peisajul și grafica, dar și așa numita artă decorativă care, pentru tineri, pare să fie chiar revoluționară, introducând figurația.“, a precizat și criticul de artă Ada Cruceanu.

Expoziția poate fi vizitată, conform programului obișnuit al MBM care, potrivit managerului Livia Magina, cultivă o îndelungată și fructuoasă relație interinstituțională cu SPAMIR. În virtutea acesteia și nu doar, marți, 25 iunie, ora 17, MBM va găzdui și vernisajul expoziției de artă digitală și fotografie „Aproape imperfect“, în cadrul căreia vor expune cursanții secției de artă fotografică a școlii, îndrumați de prof. Flavian Savescu.

JCS-Walter Fleck

Adaugă comentariu