Caraş-Severin, Romania

IAZ – Situația pare să devină gravă în localitatea de lângă Caransebeș care ar putea fi declarată în următoarele ore focar de infecție Covid-19. În ultimele zile au fost depistate încă șase cazuri la Iaz, toate persoanele fiind internate la Spitalul Bora din Caransebeș!

Toți suspecții sunt membri ai comunității penticostale și participaseră la o înmormântare. Au fost declanșate anchetele epidemiologice de rigoare, însă medicii epidemiologi spun că au colaborare foarte dificilă cu persoanele respective. „Sunt probleme mari în rândul cultului penticostal, am discutat cu reprezentanții lor, i-am rugat să înceteze slujbele, să fie mai prudenți”, a spus prefectul de Caraș-Severin, Cristian Gâfu. De altfel, ultimul deces înregistrat săptămâna trecută în Caraș-Severin a fost chiar al unei femei în vârstă de 72 de ani din Iaz, pozitivă la Covid-19.

În altă ordine de idei, un jandarm din Caransebeș este și el suspect de Covid-19, după ce a prezentat simptome, și în cazul acestuia așteptându-se rezultatul testului, mai ales că jandarmul a executat misiuni în ultimele zile atât alături de polițiști locali, cât și de cei de la Poliția Municipiului Caransebeș.

JCS-L.A.

3 Comments

  1. Primele simptome apar dupa 14 zile de la infectare deci e imposibil sa fie pozitivi la 3-4 zile dupa inmormantare. Poate se informeaza mai bine domnul prefect inainte de a da asemenea declaratii. Un indiciu: un centru comercial din Caransebes care se gaseste la iesirea inspre Iaz.

Adaugă comentariu

Enable referrer and click cookie to search for pro webber