Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Forţele de ordine ale organizaţiei poliţieneşti internaţionale au ajuns vinerea trecută la Primăria Vărădia, de unde l-au ridicat pe viceprimarul Daniel Racu, căutat de ani de zile pentru săvârşirea mai multor infracţiuni în Statele Unite!

Dorin Racu era dat în urmărire internaţională de către Departamentul de Justiție al Statelor Unite ale Americii, Biroul Procurorului General din Louisiana pentru încălcarea condițiilor de eliberare condiţionată.

„Racu a fost arestat de Departamentul pentru Securitate Internă pe 18 august 2014 pentru infracțiuni multiple. Ulterior a fost eliberat condiționat. Racu împreună cu alți complici au păgubit sute de victime cu peste un milion de dolari în Louisiana și alte state. Schema a fost realizată pe site-uri web de anunțuri clasificate, cum ar fi Craigslist și Ebay. Racu este singurul fugar în acest caz. Racu este imigrant și are legături cu sud estul regiunii Louisiana, California și New York. Cazierul lui Racu cuprinde furt de identitate, posesie de bunuri furate, furt calificat, fals, spălare de bani și opunere de rezistență la arestare.“, se arată pe site-ul US Marshals.

Primarul comunei Vărădia, Dănuţ Muşa, a înaintat autorităţilor, inclusiv IPJ Caraş-Severin, o adresă prin care descrie situaţia de fapt şi anume că în data de 3 februarie, ora 9, viceprimarul a fost ridicat de poliţişti, cerând şi lămuriri în privinţa situaţiei juridice a acestuia, în vederea continuării demersurilor de încetare sau suspendare a mandatului.

JCS-N.C.