Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Vestea adoptării „Legii internetului pentru toți“, de către Camera Deputaților, ne-a fost dată de deputatul cărășean Jaro Marșalic! 

Prin acest document, orice român va avea dreptul să i se asigure accesul la cel puțin un serviciu de internet funcțional în bandă largă. Este vorba despre internet la punct fix, prin fibră optică, necesar pentru evoluția comunităților izolate, mare parte dintre ele fiind defavorizate. Astfel, în termen de trei ani de la data intrării în vigoare a legii, instituțiile și autoritățile publice au obligația de a conecta la Internet, cu un nivel de calitate a serviciilor adaptate nevoilor specifice, toate clădirile pe care le dețin sau le administrează și care au ca destinație principală furnizarea de servicii publice.

„Necesitatea acestei legi este dată şi de implementarea PNRR, prin care se vor investi sume foarte mari pentru digitalizarea României“, precizează deputatul liberal, care este de părere că o conexiune rapidă și stabilă oferă noi oportunități de dezvoltare a afacerilor, duce la digitalizarea serviciilor publice și asigură securitatea cibernetică. Propunerea legislativă va ajunge la Senat, care este for decizional.

JCS-A.M.