Caraş-Severin, Romania

BOCŞA – Cea de-a treia ediție a proiectului „Tineri în Biserică“, derulat de Episcopia Caransebeșului, a debutat printr-o primă întâlnire desfășurată sâmbătă 7 decembrie 2013, la Biblioteca Orășenească Tata Oancea din Bocșa.

La acțiune au participat 23 de elevi ai Liceului Tata Oancea din localitate, coordonați de pr. Doru Melinescu de la parohia Nașterea Maicii Domnului Vasiova, alături de profesorii de religie ai copiilor. A fost prezentă, de asemenea, o delegație a Departamentului de Tineret al Episcopiei Caransebeșului, condusă de părintele inspector Mihai Ciucur, precum și gazda evenimentului, Gabriela Șerban, director al bibliotecii orășenești din Bocșa.

În debutul întâlnirii le-au fost prezentate participanților obiectivele proiectului. În prima parte a întâlnirii, cei prezenți au participat la un concurs de cunoștințe religioase, sub forma unor întrebări grilă și a unui eseu. Primii trei clasați în ordinea notelor obținute au primit, ca și recompensă, dreptul de a participa la o tabăra de șase zile oferită gratuit de Episcopia Caransebeșului. Este vorba de cea de-a patra ediție a taberei ortodoxe de creație „Credință și artă pentru toți“, ce se va desfășura în luna februarie la Băile Herculane. Câștigătorii concursului de la Bocșa sunt: Hock Cristina, 12 ani – locul I, Dolana Vlad, 14 ani – locul II și Drăguț Adela, 12 ani – locul III.

tineri

În cea de-a doua parte a întâlnirii, tinerii au purtat discuții libere pe diferite teme cu coordonatorii proiectului și au răspuns la chestionare menite să le cunoască probleme, așteptările și preocupările, în cadrul studiului sociologic „Împreună pentru copiii noștri“.

În final, în cadrul festivității de premiere, toți participanții au primit diplome și pungi cu icoane, cărți de rugăciuni și obiecte bisericești din partea Episcopiei Caransebeșului.

„Întâlnirea de azi este un prim pas în conturarea unui nucleu de tineri și copii în Bocșa, obiectiv ce prinde contur, fiind, cu acest prilej, puse bazele unei colaborări între parohia Nașterea Maicii Domnului din Vasiova și biblioteca aflată chiar în vecinătatea bisericii“, a subliniat, la final, Mihai Ciucur.

Adaugă comentariu